site.btaИндексът за цените на хранителните стоки на едро се повиши тази седмица с 1,12 на сто

IF 07:30:01 31-10-2021
ES1223IF.008 07:30
ДКСБТ - храни - цени

Индексът за цените на хранителните стоки на едро
се повиши тази седмица с 1,12 на сто


София, 31 октомври /Христо Воденов, БТА/
Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 1,12 на сто, до 1,651 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. Базовото нивото на индекса от 1,000 пункта е от 2005 година.
Цената на оранжерийните домати се понижи тази седмица с 2,2 на сто до 2,31 лева за килограм, а оранжерийните краставици поскъпват с 6,8 процента и се продават по 2,03 лева за килограм. Картофите се продават по 0,82 лева за килограм. Морковите поскъпват с 5,2 процента и се търгуват по 1,02 лева за килограм. Цената на зелето се понижава със 4,2 на сто до 0,91 лв. на килограм. Червените чушки се търгуват средно до 1,53 лева за килограм, а цената на зелените чушки пада с 1,4 до 1,39 лева за килограм.
Гроздето поскъпна с 2,9 на сто до 1,44 лева за килограм. Ябълките се продават за 1,15 лв. на килограм. Лимоните поскъпват с 2,0 на сто и се продават по 2,03 лева за килограм. Бананите се купуват по 2,05 лева за килограм на едро.
Кравето сирене поскъпва с 1,5 на сто и се търгува по 7,60 лв. на килограм; кашкавалът, тип "Витоша" - с 1,3 на сто и се купува по 11,83 лв. на килограм. Олиото поскъпва с 0,3 на сто до 3,36 лева за литър. Пакетче краве масло от 125 грама се продава по 2,01 лева в края на седмицата. Пилешкото месо поскъпва с 1,3 на сто и се търгува по 4,63 лева за килограм. Захарта поскъпва с 3,5 на сто и се продава по 1,49 лв. на килограм. Брашно тип "500", се продава по 1,09 лева за килограм. Цената на ориза се вдига с 0,9 на сто и той се продава по 2,29 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,22 лева за брой на едро.



/ЕС/



news.modal.header

news.modal.text

Към 11:45 на 03.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация