site.btaХранителните стоки на едро в България поскъпват с 0,91 на сто тази седмица

IF 08:01:01 07-11-2021
ZM1900IF.001 08:01
ДКСБТ - храни - цени

Хранителните стоки на едро в България поскъпват
с 0,91 на сто тази седмица


София, 7 ноември /Христо Воденов, БТА/
Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 0,91 на сто до 1,666 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. Базовото нивото на индекса от 1,000 пункта е от 2005 година.
Цената на оранжерийните домати се понижи тази седмица с 4,8 на сто до 2,20 лева за килограм, а оранжерийните краставици поскъпват с 2,5 процента и се продават по 2,05 лева за килограм. Картофите се продават по 0,83 лева за килограм. Морковите поевтиняват с 2 процента и се търгуват по 0,98 лева за килограм. Цената на зелето се повишава със 2,2 на сто до 0,94 лв. на килограм. Червените чушки поскъпват с 10,8 на сто и се търгуват средно до 1,64 лева за килограм, а цената на зелените чушки пада с 1,4 до 1,38 лева за килограм.
Гроздето поскъпна с 4,8 на сто до 1,54 лева за килограм. Ябълките се продават за 1,18 лв. на килограм. Лимоните поскъпват с 1,5 на сто и се продават по 2,02 лева за килограм в края на седмицата. Бананите поскъпват с 3,9 на сто и се купуват по 2,13 лева за килограм на едро.
Кравето сирене поскъпва с 1,6 на сто и се търгува по 7,74 лв. на килограм; кашкавалът тип "Витоша" - с 0,8 на сто и се купува по 11,85 лв. на килограм. Олиото поскъпва с 2,1 на сто до 3,43 лева за литър. Пакетче краве масло от 125 грама поскъпва с 3 процента и се продава по 2,05 лева в края на седмицата. Пилешкото месо поскъпва с 0,4 на сто и се търгува по 4,64 лева за килограм. Захарта поскъпва с 4,8 на сто и се продава по 1,54 лв. на килограм. Брашно тип "500" се продава по 1,11 лева за килограм. Цената на ориза се вдига с 2,2 на сто до 2,33 лева за килограм. Яйцата се продават средно по 0,22 лева за брой на едро.
/ЦМ/



news.modal.header

news.modal.text

Към 05:04 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация