site.btaНационално сдружение "Обединени земеделски производители" ще подпомогне пострадали техни колеги от пожарите в Южна България

Национално сдружение "Обединени земеделски производители" ще подпомогне пострадали техни колеги от пожарите в Южна България
Национално сдружение "Обединени земеделски производители" ще подпомогне пострадали техни колеги от пожарите в Южна България
В боляровското село Крайново изгоряха къщи при пожара на 18 юли. Снимка: Кореспондент на БТА в Сливен Велина Василева/ архив

Националното сдружение "Обединени земеделски производители" (ОЗП) и членовете му от Пернишко ще подпомогнат пострадали техни колеги от пожарите в Южна България. Това съобщи за БТА председателят на организацията Венцислав Митков.   

Той каза, че инициативата е посрещната с одобрение и в рамките на седмица са събрани 19 тира със сено, слама и люцерна, както и една гондола от 25 тона пшеница. Отделно в сметката на ОЗП са постъпили близо девет хил. лв. събрани под формата на дарения от членовете на организацията. 

След среща между Митков и министъра на земеделието д-р Георги Тахов, провела се вчера, е поет ангажимент, че за транспортирането на събраната продукция ще помогнат министерството и Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Частна превозваческа фирма и регионалната организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България също ще подпомогнат процеса. 

В момента събраната продукция се съхранява в пет обекта, три от тях намиращи се на територията на община Брезник и два в Драгоман и ковачевското село Лобош. 

Част от нея ще отпътува още в понеделник към четирима земеделски производители от свиленградското село Равна гора и ще бъде разпределена между тях.
Сборният пункт, откъдето ще тръгнат камионите, е бившето селскостопанско летище в брезнишкото село Слаковци. 

"Поетапно ще извозим цялата събрана продукция в рамките на десет дни", допълни Митков.

/МК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:31 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация