site.btaВ Габрово започна второто кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“

В Габрово започна второто кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“
В Габрово започна второто кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“
Снимка: Радослав Първанов, БТА

В Габрово започна второто кулинарно състезание за непрофесионалисти „На върха на пламъка“. Проявата е посветена на 60-ата годишнина от откриването на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ (ПГТ „Пенчо Семов“). В надпреварата ученици от ПГТ „Пенчо Семов“ готвят в отбори със заместник-министъра на образованието Мариета Георгиева, кмета на Габрово, областния управител Мария Башева - Венкова, директора на Регионалния етнографски музей на открито „Етър“ и куратора на центъра „Кристо и Жан Клод“ Маргарита Доровска. В екипа на готвещите се включи и телевизионният водещ Николай Василковски. 

„Честит празник, това е празник за всички нас. Надяваме се, че второто издание ще покаже на обществото колко добри са всички ученици. Надявам се всички да оценят повече ученици, които да се обучават в тази посока. Поздравявам за смелостта нашите ученици, които застават срещу професионалното жури. Имате уникалната възможност и тази година да ви оценява най-доброто жури в България“, каза по време на откриването директорът на Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ Радослав Стоянов. 

БТА припомня, че първата надпревара бе организирана през месец март тази година. Събитието е част от инициативите, посветени на 60-ата годишнина на Професионалната гимназия по туризъм в Габрово и 150-годишнина от рождението на патрона на гимназията, индустриалецът Пенчо Семов.

/РН/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:39 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация