site.btaВ Етнографския музей в Бургас ще покажат тънкостите при приготвяне на традиционната българска зимнина
В Етнографския музей в Бургас ще покажат утре тънкостите при приготвяне на традиционната българска зимнина, съобщиха от управата.
През зимата един от най-важните традиционни продукти за всяко домакинство е киселото зеле. Слага се през късна есен, преди да са хванали големите студове. В понеделник в етнокухнята на музея ще сложим киселото зеле. Зелките са здрави, хрупкави и свежи, от село Желязово, казаха уредници на музея. Те посочиха, че за спазване на точното съотношение на зелето, водата и солта и за останалите тънкости разчитат на най-опитната в тази работа – Тодорка Атанасова. Времето все още е топло, рискуваме "лаханата" да ферментира по-бързо и ще се наложи да започваме скоро със сармите, добавиха те.
/ХК/
news.modal.header
news.modal.text