site.btaС множество прояви в Брусарци отбелязват 45-тата годишнина от обявяването на селището за общински център

С множество прояви в Брусарци отбелязват 45-тата годишнина от обявяването на селището за общински център
С множество прояви в Брусарци отбелязват 45-тата годишнина от обявяването на селището за общински център
Кулинарни деликатеси от община Брусарци показаха на площада в града по повод 45-тата годишнина от обявяването на селището за общински център, снимка община Брусарци

С множество прояви в последните няколко дни в Брусарци се отбелязва 45-ата годишнина от обявяването на селището за общински център, съобщи за БТА кметът Наташа Михайлова. По повод годишнината днес в Брусарци има кулинарна изложба и дегустация на местни гозби и храни, които бяха раздадени на хората. На изложбата можеше да се видят много видове баници, чушки и зелеви сърми, пълнени с боб, ястия от месо и риба, торти, кексове и други сладкарски изделия.

В предишните дни в Брусарци имаше тържествена сесия на общинския съвет, на която бяха връчени награди на заслужили местни културни и дейци и общественици, тържествена литургия в местния храм, шествие от черквата до центъра на града с участието на мажоретни състави, фанфарен оркестър и алея на занаятите. В две последователни вечери на открита сцена в центъра на Брусарци имаше концерти на местни състави и гостуващи изпълнители, сред които  народната певица Радостина Паньова, танцова формация „Асти денс“ и Антонио Симеонов, на сръбската звезда Наташа Джорджевич и на българската певица Роксана. 

Проявите в последните дни събраха хиляди хора на площада в Брусарци и доставиха много радостни емоции на публиката, заяви още Михайлова.

/РЗ/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:44 на 18.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация