site.btaНационален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България

Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България
Национален музикален конкурс „Милчо Левиев” отправя покана към младите пианисти на България
Илюстрация: Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“

Сдружение за култура и образование „Милчо Левиев“ и Община Пловдив със съдействието на Национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" Пловдив канят младите пианисти на България на конкурс с патрон Милчо Левиев – "пианист, композитор, аранжор и човек". Това съобщиха от отдел "Култура" на Община Пловдив. Богатото наследство, което музикантът оставя като философия и авторско творчество, и неговият самобитен усет и дълбоко разбиране на музикалната материя, вдъхновяват организаторите да създадат настоящия музикален форум като своеобразна среща на две поколения музиканти – майсторите и младите таланти.

Първото издание на конкурса е предназначено за български пианисти на възраст от 10 до 25 навършени години и ще се проведе от 6 до 11 юли в Пловдив, като в същия период форумът предвижда провеждането на майсторски класове и заключителен концерт на лауреатите на конкурса. Журито е в състав: председател - проф. Людмил Ангелов, членове - Константин Добройков, Антони Дончев, д-р Георги Текев, Вики Алмазиду.

Документите за участие в конкурса се изпращат в електронен формат на e-mail:milcholevievpianocompetition@gmail.com до първи юни, включително. Повече информация (регламент за участие, нотен материал и заявление) може да бъде открит тук. 

За Милчо Левиев музиката бе едно цяло и в творчеството си той се стремеше винаги да обединява нейните различни видове – класика, джаз и фолклор от различни страни. Маестрото бе от първите и водещите творци в Европа от средата на миналия век, дръзнали да направят тази симбиоза, посочват организаторите.

/ХК/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:11 на 24.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация