НАП Пловдив – офис Хасково – Прессъобщение

site.btaНАП Пловдив – офис Хасково: Близо 200 граждани и фирми от област Хасково подадоха коригиращи декларации

НАП Пловдив – офис Хасково: Близо 200 граждани и фирми от област Хасково подадоха коригиращи декларации
НАП Пловдив – офис Хасково: Близо 200 граждани и фирми от област Хасково подадоха коригиращи декларации
Снимка: Николай Грудев, БТА

Днес е последен ден за промени в декларираните данни

Близо 200 физически и юридически лица от областта са направили корекции в  декларираните от тях данни в годишните данъчни декларации, като са подали коригиращи формуляри, съобщават от офиса на НАП в Хасково. 

Днес, 2-ри октомври, е последният ден, в който могат да се отстранят допуснати неточности в годишните декларации за облагане на доходите на физическите лица или във формуляра за облагане с корпоративен данък по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане на юридическите лица.

При откриване на грешка в декларираните данни, гражданите и дружествата имат право еднократно, в срок до 30 септември на текущата година, следваща годината на придобиване на дохода, да правят промени чрез подаване на нова декларация. Тъй като последният ден на септември 2023 г. беше неработен, крайният срок бе удължен до 2 октомври, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

Физическите лица могат да коригират декларираните от тях данни след 30 април до 2 октомври. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава също до 2 октомври. Те подават коригиращата си декларация единствено онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.  Гражданите могат да подадат своята декларация освен чрез интернет, и лично в офис на приходната агенция по местоживеене.

 

/СТГ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:23 на 24.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация