МВР - Прессъобщение

site.btaИнформационен бюлетин

Информационен бюлетин
Информационен бюлетин

Пазарджик. Извършители на дръзка кражба са заловени в резултат на бърза и професионална работа на служители от РУ- Пещера и участъка в Батак, със съдействието на служители от РУ-Велинград. Снощи в полицията бил получен сигнал от управител на ведомствена почивна база, намираща се в землището на местността „Дъното“ край язовир Батак. Пред разследващите той разказал, че неизвестни са проникнали в сградата и откраднали метални врати, електрически проводници, легла, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно били организирани заградителни действия, в резултат на което били установени и задържани извършителите -  47-годишен ракитовец, и негова 44-годишна партньорка, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус „Ивеко“ и джип „Ленд Ровър“. Четиримата имат криминалистически регистрации в полицията. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

В резултат на целенасочена работа криминалисти от РУ-Пазарджик установиха баща и син, извършили множество кражби от търговски обекти. През месец март в полицията били получени сигнали за кражби от различни хранителни магазини и хипермаркети в областния град - предимно маркови питиета и месни хранителни продукти. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили извършителите - 51-годишен мъж и 32-годишния му син, и двамата от Пазарджик. Те са с криминалистически регистрации в полицията за други кражби. До момента са установени и документирани пет кражби от търговски обекти. Задържани са с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата.

Трима извършители на кражба на мобилни телефони, са установени от служители на районните управления във Велинград и Пазарджик. В сряда бил получен сигнал в РУ-Велинград от служител на местна игрална зала – в обедните часове неизвестен откраднал смартфона на 65-годишна жена от Батак. При проведеното разследване полицаите от курортния град установили, че автори на посегателството са 40-годишен мъж и 37-годишна жена от Велинград. Телефонът е предаден доброволно от тях. В средата на март в РУ-Пазарджик била депозирана жалба от управител на магазин за мобилни телефони и услуги - неизвестен задигнал от обекта скъп смартфон на стойност от близо 1000 лева. Екипи от сектор „Криминална полиция“ при районното управление в областния град предприели разследване и след близо месец стигнали до самоличността на извършителя - 43-годишен пазарджиклия. Устройството е върнато обратно на собственика му. По случая е образувана преписка.   

София. 39 – годишен мъж е задържан за кражба от павилион за сандвичи. Сигналът в полицията бил подаден на 7 април. При огледа станало ясно, че извършителят е проникнал през незаключена входна врата на обекта и е отмъкнал сума пари от касата. При проведените оперативно-издирвателни действия служители на Трето РУ установили злосторника, с криминалистически регистрации в полицията. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура. 

Столични полицаи задържаха трима мъже и непълнолетно момиче за притежание на наркотици . Арестите са осъществени на 13 април в хода на предприета специализирана операция срещу разпространението на наркотични вещества. Четиримата – на 27, 25, 20 и 17 години, били задържани  в района на ж.к. „Младост“ в момент на покупко-продажба на дрога. При претърсвания на жилищата им столичните криминалисти намерили и иззели 38 полиетиленови плика със зелена тревиста маса, бяло прахообразно вещество, кристално вещество и множество розови таблетки, везна и сума пари. Извършената експертна справка показала, че веществата са коноп – 26.47 грама, амфетамин – 28.24 грама, екстази – 14.69 грама и кокаин 0.43 грама. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на момичето е наложена мярка за неотклонение „надзор на ИДПС“. Тримата мъже са разпитани и освободени. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Варна. Вчера, само за няколко часа, служители на Първо РУ задържали 41 годишен мъж за извършена от него кражба. Той е с криминалистически регистрации в полицията. Установено е, че мъжът проникнал  във вътрешен двор на кооперация и откраднал три велосипеда. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В резултат на предприети незабавни действия полицейски служители от РУ-Девня разкрили авторите на две кражби. Задържани са двама рецидивисти – на 41 и 52 години, които от стопанска постройка в с. Чернево са откраднали метални профили и тръби. Други трима –40 годишна жена от Генерал Тошево, 31- годишен от Суворово, с криминални регистрации в полицията и осъждан, и 37 - годишна жена от Суворово са задържани в полицията. Установено е, че тримата чрез взломяване на халките на катинар на входна врата, са проникнали в къща в селото и откраднали 4 печки на твърдо гориво, два хладилника, 4 плазмени телевизора и друга покъщнина. Инкриминираните вещи са издирени и върнати на собственичката. По случаите са образувани досъдебни производства и предстои повдигане на обвинения.

Плевен. Вчера следобед на улица „Българска авиация" служители на Първо РУ забелязали в близост до бетонна ограда на фирмен обект две момчета с конска каруца. Установена е самоличността им – на 13 и 15 години от село Буковлък. В каруцата те превозвали железни елементи с неустановен произход - стоманен барабан и цилиндър за двигател за камион "Сканиа". На тревна площ в близост до оградата униформените намерили още седем барабана, два стоманени цилиндри, две  джанти за лек автомобил, жлезен маслен крик, стоманена джанта от строителна машина - фреза и два стоманени листа от товарна платформа, всички собственост на фирмата. На място е извършен оглед, инкриминираните вещи са иззети и върнати на собственика. Двамата извършители са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата за престъпление по чл.194 ал.1 от НК.

Перник. Крадени авточасти и аксесоари са иззети от различни места в Перник при акция на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и колегите им от ОДМВР – Перник. Криминалистите претърсили автоморга в с. Студена, складово помещение и автоморга в кв. „Църква“ и частен дом в с. Черна гора.  Намерени и иззети са двигател от лек автомобил „БМВ“ обект на кражба, скоростна кутия и купе със заличени номера също от лек автомобил „БМВ“, еърбег от краден автомобил и двигател, за който има данни, че е обект на противозаконно отнемане. Произходът на намерените автомобилни възли и детайли е в процес на установяване. Ще бъдат назначени съответните експертизи, които да дадат яснота за това. По случаите са започнати досъдебни производства и действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата.

Кражба на пари е разкрита от служители на Второ РУ. Вчера, в полицията е подаден сигнал за откраднат портфейл със сумата от 600 лева. Това се случило в голям магазин в пернишкия кв. „Изток“. По данни на потърпевшата, била заговорена от две момичета. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия е установена и задържана извършителката – 15-годишно момиче от Перник, познато на органите на реда и с други подобни деяния. Според данните до момента, докато отвличали вниманието на жената, тийнейджърката бръкнала в чантата и отмъкнала чуждото портмоне. Парите са възстановени и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК.

Сливен. За броени часове криминалисти на РУ-Сливен задържали мъж, откраднал мобилния телефон на 13-годишно момиче. Сигналът е подаден вчера от майката на детето – престъплението било извършено в района на търговски обект в центъра на града. След проведени незабавни издирвателни действия полицейските служители установили извършителя – 20 – годишен мъж от Сливен. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Хасково. 60-годишен мъж е задържан в РУ – Хасково, след като ранил свой познат. Вчера към 14.50 часа в управлението постъпил сигнал за скандал между задържания и 56-годишен мъж. Двамата се сбили във вилна зона „Каменец“ в близост до старото сметище, до кошарите, където отглеждали овце. В разпрата, 56-годишният замерил по главата със стъклена бутилка опонента си, а в отговор той ранил опонента си с нож. Пострадалият бил прегледан в хасковската болница, а по-късно е транспортиран в пловдивска клиника за лечение, с опасност за живота. Образувано е досъдебно производство по чл. 115 вр. чл. 18, ал. 1 от НК.

18-годишен и двама непълнолетни, на 17 и на 16 години, са установени за кражба на бензин в Димитровград. Довеждането им в управлението станало, след като миналия месец 46-годишен мъж заявил, че от паркираната му на улица  кола „Фолксваген“ бил източен бензинът. В хода на работата са установени момчетата, които признали действията си пред служителите и възстановили сумата. Те признали и за друга кражба - на 25 литра гориво, което източили от паркиран на улица „Зора“ „Ситроен“. Преписките ще бъдат изпратени на Районна прокуратура - Димитровград с мнение на непълнолетните извършители да бъде наложена възпитателна мярка от МКБППМН - Димитровград, а спрямо пълнолетния да бъде наложено административно наказание по чл. 218б от НК.

Четирима са задържани в РУ - Димитровград за търсене на археологически обекти без разрешение. Снощи служители на управлението проверили четирима мъже от града в местността Чуките“ в землището на с. Ябълково. Те били спрени с лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 49-годишен, заедно с когото пътували още трима - 32, 34 и на 21 години. В багажника полицаите намерили лопати, металотърсачи и други приспособления. Последвало претърсване в домовете на четиримата в града, където са открити още два  металотърсача, 4 ПВЦ тръби, използвани за увеличаване на силата на сигнала на металотърсачите, и касетка с оксидирани метални предмети, за които предстои експертиза дали представляват културно-историческа ценност. Мъжете са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Цигари без бандерол иззеха служители от управлението в Свиленград. Вчера при операция за противодействие на престъпленията с акцизни стоки, съвместно с митнически служители са извършени проверки на автомобили на МП “Капитан Андреево“. От три коли са конфискувани  общо 1000 къса безакцизни папироси и продукти от животински произход с общо тегло 130 кг, иззети от служители на БАБХ.

Велико Търново. Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления във Велико Търново и Елена. Вчера, в хода на специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества, служители на РУ – Елена извършили проверка в имот в с. Пейковци, обитаван от 35-годишен мъж от Варна. Намерени и иззети са 43 засадени растения от рода на конопа, които при полеви наркотест реагирали на канабис, и около 50 грама изсушена листна маса. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Междувременно снощи било проверено и жилище в областния град, обитавано от 26-годишен местен жител, откъдето полицаите иззели около 1 грам растителна маса, реагирала на марихуана. Притежателят на дрогата е задържан за срок до едно денонощие. По двата случая са започнати досъдебни производства. Същата вечер в Дебелец и във Велико Търново били извършени проверки съответно на 17-годишно момче и на 37-годишен мъж. В младежа били намерени три топчета с около 3 грама растителна маса - канабис, а в по-възрастния – саморъчно свита цигара с около 1 грам канабис. Срещу двамата са започнати бързи производства.  

Служители на полицейското управление в Стражица задържаха криминално проявен мъж в момент на кражба. Вчера при извършен обход в селото с. Железарци, в района на двор, 56-годишният от с. Черни бряг бил засечен докато отмъква метални профили и ламарина. От проведените действия по разследването е изяснено, че от 13 април до задържането му той е откраднал 12 метални профила и 10 оребрени ламарини. Отнетите вещи са установени. Извършен е оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство.

Кюстендил. Вчера криминалисти от РУ-Дупница са задържали 32-годишна жена за притежание на наркотични вещества. Проверката е извършена в района на жп гарата в с. Яхиново, у жената са открити опаковка кокаин -2.5 г и опаковка хероин - 3.56 г. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Жената е с криминалистически регистрации в полицията, наложена й е 24 – часова мярка за задържане. По случая е образувано бързо производство, уведомена е прокуратурата.

news.modal.header

news.modal.text

Към 00:41 на 21.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация