Столична община – Прессъобщение

site.btaСтолична община: Информация за зимната обстановка към 18ч. на 20 януари

Столична община: Информация за зимната обстановка към 18ч. на 20 януари
Столична община: Информация за зимната обстановка към 18ч. на 20 януари

През целия ден в София продължи работата по снегопочистването във всички 24 райони на града. Извършени са обработки със смеси срещу заледяване и почистване на сняг. Над 140 снегопочистващи машини извършваха обработки. Количествата паднал сняг към 17ч. над София са между 10-12 см по данни на НИМХ.

Градският транспорт се движи навсякъде при зимни условия и изпълнява всички свои маршрути.

Днес фирмите, ангажирани със снегопочистването обработваха улици и булеварди, по които се движи градския транспорт, основни улици в районите и частично вътрешно-квартални улици, както и Южната дъга на Околовръстен път и общински пътища. Обработени със смеси срещу заледяване са и мостове и стръмни участъци. 

Извършени са двукратни обработки на прилежащите пространства към спирки на градския транспорт и подходите към подлези. 

В планината Витоша са опесъчени планински пътища „Бояна“ – местност Златни мостове и „Драгалевци“ – хижа „Алеко“.

Дежурните екипи на Столичен инспекторат са на терен следят обстановката  и контролират дейностите на почистващите фирми. Аварийните екипи на общината също извършват обходи в града.

Столичната община осигурява закрила и храна за нуждаещите се останали без дом хора. В Центъра за временно настаняване на Столичната община през последните два дни са настанени трима души. Гражданите могат да подават сигнали за бездомни хора на телефон 112.

В утрешния ден се очакват отрицателни температури. Напомняме на етажните собствености, търговски обекти и офис сгради да почистят пространствата пред съответните си сгради. Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост.

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:20 на 14.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация