МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Информационен бюлетин - 26 октомври 2023

МВР: Информационен бюлетин - 26 октомври 2023
МВР: Информационен бюлетин - 26 октомври 2023

Сливен.  Тежко пътно произшествие е станало в малките часове днес на автомагистрала Тракия. Според данните към момента около 1,30 часа, в района на км. 253 в посока град София, патрулен автомобил, извършвал линеен контрол, подал сигнал за спиране на лек автомобил "Мазда 6". Водачът не спрял, увеличил скоростта и опитал да избяга. След няколко километра изгубил управление и се преобърнал извън пътното платно. В автомобила са пътували 14 лица, 12 от които - чужденци, без документи. При произшествието на място са починали двама - един от превозваните и спътникът на водача. Установена е самоличността на шофьора -  26-годишен български гражданин, който заедно с останалите пострадали, са откарани в болнични заведения в Сливен и Ямбол за оказване на медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

20 дози наркотични вещества са открити и един е задържан при операция на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР. При акцията, проведена на 25 октомври съвместно с екипи на РУ-Котел., са извършени проверки на автомобили, лица, частни домове и други обекти на територията на Котел. В жилището на 34-годишен мъж са намерени и иззети 20 опаковки, съдържащи суха листна маса, която при теста реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

София област. Около 10.40 часа вчера жителка на Сливница съобщила в полицията, че съпругът й е бил ранен с нож от съседа им. След обработка на раната в спешния център, пострадалият е освободен за домашно лечение. В рамките на предприетите незабавни оперативно-издирвателни и заградителни действия извършителят е установен в силно нетрезво състояние и задържан в полицейския арест. Криминално проявеният и осъждан мъж предал доброволно два кухненски ножа. След доклад в прокуратурата на събраните в хода на разследването доказателства, 50-годишният е привлечен като обвиняем по чл. 131, ал.1, т.12 от НК. С прокурорско постановление мярката му за задържане е удължена за срок до 72 часа. 

Плевен. За нанасяне на побой на свой съгражданин е задържан 54-годишен от Червен бряг. Сигнал за инцидента е постъпил в полицията вчера около 17.25 часа. Установено е, че нападението е извършено на улица в града. Пострадалият е с леки наранявания, без опасност за живота. Разпитани са свидетели по случая. Образувано е досъдебно производство, по което работата продължава.

20-годишен извършител на грабеж е задържан по „горещи“ следи. Вчера към 10.33 часа водач на товарен автомобил, сигнализирал в полицията за нападение, извършено минути по-рано  на третокласен път от село Пелишат към село Радишево. По негови данни непознат с лек автомобил „Ауди“ го изпреварил и рязко спрял пред него, излязъл от колата, ударил го в лицето с юмрук и след като грабнал наличните 100 лв. на жертвата, се качил обратно в автомобила и потеглил в посока село Радишево. В резултат на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия служители на Първо РУ – Плевен влезли в дирите на извършителя – 20-годишен плевенчанин. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 198, ал.1 от НК, а работата по случая продължава под ръководството на прокурор от РП – Плевен.

За притежание на наркотици в полицейския арест е задържан 29-годишен. В ранните часове на вчерашния ден, забелязвайки приближаването на патрулен автомобил, той изхвърлил на тротоара на улица в гр. Искър контейнер с четири плика. При огледа е установено съдържанието им  - три от тях с бяло прахообразно вещество, а четвъртия – със съцветие от рода на конопа. В рамките на продължилите полицейски действия  мъжът предал и цигара с марихуана по думите му – за лична употреба. Предстои физико-химическа експертиза. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 от НК и е сезирана Районната прокуратура.

Хасково. Известен на полицията жител на областния град е установен след като откраднал лек автомобил. 55-годишният отнел колата на друг хасковлия, който подал сигнал в местното управление. В хода на издирвателните действия, предприети в рамките на специализирана операция на територията на ОДМВР, мъжът е задържан, а колата - намерена. На адрес в областния град е установен и 23-годишен обитател докато приготвя метамфетамин. В имота е намерена инсталация за производство на наркотичното вещество, а младият мъж дал обяснения за съставките и процеса на синтезиране. Открита е и малка част от метамфетамина, а също и марихуана. По двата случая са образувани досъдебни производства

Силистра. 50-годишен, противозаконно отнел лек автомобил, е разкрит от служители на РУ-Тутракан. След проведени бързи издирвателни действия полицаите засекли мъжа и откраднатия от него автомобил в района на село Търновци. Според първоначалните данни по-рано през деня вчера в село Дичево той се възползвал от оставен отключен лек автомобил „Рено“ и го отнел противозаконно. По случая е образувано досъдебно производство.

Бързо производство е образувано в РУ-Дулово за използване на неистински официален документ. 55-годишен водач на товарен автомобил „Фолксваген“ с полска регистрация бил спрян за проверка от пътни полицаи вчера около 16.30 часа по ул. „Розова долина“ в Дулово. Пред контролните органи той представил турски образец шофьорска книжка, за която било установено, че е фалшива. Образувано е бързо производство.

София. 47-годишен мъж, с криминалистически регистрации,  е задържан в полицейски арест за притежание на наркотични вещества. Той е заловен на 3 октомври в района на ж.к. „Красна поляна“ в хода на полицейска операция, проведена от служители на Трето РУ.  При последвалите процесуално-следствени действия в дома му са намерени и иззети два буркана с бяло прахообразно вещество и седем различен по обем бутилки с прозрачна течност. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са  32.67 грама амфетамин – прах и течна субстанция. След  доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура, на мъжа е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Кърджали. 56-годишен е задържан за притежание на наркотик. Полицейски служители от РУ-Кирково установили водача на товарен автомобил „Шкода“ около 20,20 часа, когато поставял на място край пътя в село Чорбаджийско пакетче с бял прах. При направен тест субстанцията, около 4 грама, реагирала на кокаин. Дрогата е иззета, мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежание на високорисково наркотично вещество. Разследващ полицай и група „Криминална полиция“  продължават работата по случая.

Разград. 22-годишен от кубратското село Беловец е задържан за притежание на наркотици. Управляваният от него мотопед  без регистрационна табела е спрян около 22.50 снощи в Беловец. В хода на полицейската проверка е установено, че водачът управлява нерегистрирано превозно средство след употреба на дрога. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин и метаамфетамин. При последвал личен обиск в джоб на якето му е открито топче с 1,3 грама суха тревиста маса, реагирала на канабис, както и таблетки, реагирали при тестването на амфетамин. Започнато е разследване за престъпления по чл.343 Б, ал.3, чл.354 А, ал.3, т.1 и чл.345, ал.2 от НК.

Търговище. Служители на РУ-Омуртаг са иззели два вида наркотични вещества. Към 21.10 часа снощи, на пътя София-Варна,  близо до разклона за с. Камбурово, те предприели  проверка на лек автомобил „Мазда“ с търговищка регистрация и на водача  – 30-годишен от Омуртаг. При извършения обиск от него иззели около 14 грама амфетамин и около 6 грама марихуана, предназначени по предварителна информация за разпространение. Наркотичните вещества са иззети. Мъжът е задържан в РУ-Омуртаг за срок до 24 часа, той е известен на полицията, осъждан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Пловдив. Пловдивчанка е задържана с наркотични вещества при спецакция на служители от Четвърто РУ. Във вторник вечер жената била засечена в улица зад Водната палата, а при вида на униформените изхвърлила на земята две пакетчета и шишенце със съмнително съдържание. Експертна справка установила вида на иззетите различни количества вещества - амфетамин, синтетичен канабиноид и метадонов хидрохлорид. Срещу извършителката е образувано бързо производство по чл. 354а, ал. 3, т.1 от НК. 

На сигнал за вандалска проява на пешеходния мост над река Марица се отзовали снощи полицаи от Второ РУ. Според съобщението, получено минути преди полунощ на тел. 112, неизвестен разбил стъклото на противопожарно табло и издърпал навън шланга. При предприетите незабавни издирвателни и заградителни действия малко по-късно в полицейския арест е отведен извършителят – 29-годишен криминално проявен и осъждан жител на областния град. Срещу мъжа е започнато бързо производство за умишлено увреждане на чуждо имущество.

Вчера по обяд хисарски полицаи се отзовали на сигнал от жител на село Бегово, че в имота си открил една от котките си починала с видими признаци на отравяне. Местопроизшествието е посетено, извършен е оглед. Тялото на животното е откарано във ветеринарен кабинет, предстои експертиза да изясни причините за настъпилата смърт. В хода на проверката същия ден като заподозрян за умишленото умъртвяване на чуждия домашен любимец е задържан съсед на потърпевшия стопанин. С протокол за доброволно предаване от мъжа е иззета опаковка с използвания препарат от вида на инсектицидите. Образувано е досъдебно производство по чл. 325б, ал. 1 от НК. Работата по документиране на случая продължава разследващ полицай от РУ-Хисаря. Предстои материалите да бъдат внесени в прокуратурата.

Видин. 16-годишен от с. Рабиша е задържан в полицейския арест за противозаконно отнемане на МПС. В нощта на 24 срещу 25 октомври от частен имот в селото бил отнет мотопед без регистрационни табели. Местен жител открил превозното средство изоставено на улица „19-та“. В хода на разследването криминалисти установили съпричастността на непълнолетния към извършеното деяние. По случая в РУ-Белоградчик е образувано досъдебно производство.

 

 

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:25 на 18.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация