„МБАЛ – Шумен” АД – Прессъобщение

site.btaХирургът от МБАЛ Шумен д-р Бисер Митев е "Лекар на годината 2025"

Хирургът от МБАЛ Шумен д-р Бисер Митев е "Лекар на годината 2025"
Хирургът от МБАЛ Шумен д-р Бисер Митев е "Лекар на годината 2025"
Снимка: „МБАЛ – Шумен” АД

Хирургът д-р Бисер Митев ще бъде награден с почетен знак "Лекар на годината 2025" на традиционен бал в Деня на  българския лекар 19 октомври в хотел " Шумен. "Решението за високото отличие е взето с решение на УС на Районната колегия на БЛС. Още седем шуменски лекари ще получат награди в три категории.

Д-р  Бисер Митев работи в МБАЛ Шумен АД от 1996 година. Има придобити две специалности - "Обща хирургия и  Онкология -  диагностика на   и лечение на заболявания на млечната жлеза". Работил е в гр.Луанда Ангола. Баща на две дъщери. Съпругата му е педиатър.

"С д-р Митев сме състуденти. Заедно започнахме  да работим в болницата в Шумен. От дълги години той  е един от водещите хирурзи в Хирургично отделение /ХО/", сподели д-р Недко Тодоров, зам.директор на МБАЛ Шумен. Никога между нас не е имало конфликти и неразбирателство при дългогодишната ни съвместна работа, уточни той и допълни, че в лицето на д-р Митев вижда добър колега и приятел.

" Само при произнасянето на името на д-р Митев няма нужда от думи. От него съм се учил в професията и продължавам да се уча.  За отделението е чест, че д-р Митев получава тази висока и напълно заслужена награда", заяви началникът  на ХО д-р Йордан Йорданов.

"Д-р Бисер Митев е със златни ръце, истински хирург и най-вече човек с голямо сърце", пишат негови пациенти в социалните мрежи. Те го определят като лекар, спечелил доверието на своите пациенти, благодарение на изключителното внимание и индивидуален подход към всеки случай. Като пример за човешко отношение и "медицинско отношение на високо ниво".

БТА публикува този текст съгласно чл. 5, ал. 1, т. 3 и ал. 3 от Закона за Българската телеграфна агенция

Потвърждение

Моля потвърдете купуването на избраната новина

Към 10:53 на 20.10.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация