МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Информационен бюлетин

МВР: Информационен бюлетин
МВР: Информационен бюлетин

Бургас. Помориец и негов съучастник са задържани за притежание и разпространение на наркотични вещества. Арестът е осъществен в хода на операция, проведена от служители от отдел „Криминална полиция“ в  ОДМВР и колегите им от РУ – Поморие. На 25 септември около 19.20 часа на улица в Поморие те спрели за проверка лек автомобил с бургаска регистрация, управляван от 40-годишен местен жител. При извършения контрол на задната седалка на колата униформените открили раница с прекурсори за производство на метамфетамин, бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка с метамфетамин. В рамките на разследването било констатирано, че мъжът е шофирал под въздействието на амфетамин и метамфетамин, самият той се е занимавал с наркоразпространение, за което били разпитани и негови клиенти. Установен бил и 37-годишен негов съучастник. Последвало претърсване и на два имота, обитавани от помориеца. Намерени и иззети са 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в раницата, стъклена чаша с жълтеникаво кристалообразно вещество /метамфетамин/ с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност с утайка по дъното и празни опаковки. Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Работата по цялостно документиране на престъпната им дейност продължава от служители на Районно управление - Поморие.

При аналогична операция, проведена на територията на областния град, служители от Пето Районно управление спрели за проверка на 42-годишен местен жител. При обиск у него намерили пликче с бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/, саморъчно свита цигара с марихуана и плик с около грам глави от съцветие от същата дрога. Действията продължили и в дома на бургазлията, където криминалистите открили  близо 5 г глави от съцветия зелена суха тревна маса.  Мъжът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Стара Загора. Вчера около 18.20 часа в района на Казанлък, при обход с патрулен автомобил, полицейски екип забелязал движещ се мотоциклет без поставена регистрационна табела. Независимо от подадените към водача звуков и светлинен сигнал за спиране, той ускорил движението си, напускайки пределите на града. Преследването с включени светлини продължило през с. Черганово в посока с. Овощник, като през цялото време мотоциклетистът е създавал предпоставки за пътен инцидент. Навлизайки в с. Овощник, водачът спрял за секунди, скочил от мотоциклета и побягнал. Не се подчинил на отправеното от полицаите устно разпореждане, което наложило единият от униформените да възпроизведе със служебния си пистолет няколко предупредителни изстрела със стоп-патрони. При последвалото задържане на мъжа - 30-годишен криминално проявен и осъждан, било установено нараняване в областта на гърба му и той бил откаран в болница. В каската му полицаите намерили две прозрачни полиетиленови пликчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество, установили и че превозното средство не било регистрирано по реда. Мъжът отказал да бъде тестван за употреба за наркотични вещества и алкохол, както  и да даде кръвна проба за анализ за употреба на наркотични вещества, а е дал кръвна проба за анализ за употреба на алкохол. В РУ-Казанлък е образувано досъдебно производство по чл.345,ал.2, чл. 354а,ал.3,т.1 и чл.270,ал.1 от НК. Започнала е и проверка от ОДМВР-Стара Загора, чиято цел е установяването на правомерността на действията на полицейските служители.

Пловдив. Петима са задържани за притежание на наркотични вещества при специализирани полицейски проверки през последните дни в Пловдив и Стамболийски. В ареста на Пето РУ попаднали мъже на 33 и 41 години, хванати с пакетче кокаин и синтетичен канабиноид. Полицаи от Шесто РУ арестували криминално проявен и осъждан 51-годишен жител на квартал „Столипиново“, направил опит да се освободи от пликче с фентанил, а колегите им от Второ РУ заловили 21-годишен кърджалиец с цигара с марихуана. Междувременно служителите на реда в Стамболийски иззели от 45-годишна жителка 7 топчета синтетичен канабиноид с общо тегло над 6 грама. При претърсване на адреса на 39-годишен от село Йоаким Груево пък намерили известно количество кокаин. Срещу всички извършители са образувани бързи производства под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив. 

Монтана. 28-годишен местен жител е задържан за притежание на наркотични вещества. Снощи около 21 часа, след получена информация, криминалисти от РУ-Монтана, заедно с колегите им от Участък Бойчиновци, засекли мъжа да управлява лек автомобил в района на село Владимирово. При извършеното претърсване в колата бил намерен  полиетиленов плик, съдържащ 51,5 грама суха зелена тревна маса, реагирала при полеви наркотест на канабис. Последвало претърсване на обитаваното от него жилище в областния град, откъдето криминалистите иззели плик с 255 г амфетамин на бучка, полиетиленово пликче, съдържащо 6,4 грама кокаин на бучки, и електронна везна. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Габрово. Криминалисти от ОДМВР-Габрово иззеха голямо количество канабис. Вчера, в рамките на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, била предприета проверка в гориста местност в землището на с. Тодорчета. Там  криминалистите попаднали на 40 засадени растения от рода на конопа, достигнали височина до 1.80 м, дали характерната реакция на марихуана при полевия наркотест. На място, в момент на полагане на грижи за растителността, е задържан 37-годишен габровец. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал. 1 от НК, работата по който продължава под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

София. Криминалисти от Трето РУ в столицата установиха и задържаха 32-годишен за вандализъм. На 26-ти около обяд в районното управление постъпил сигнал за намираща се на крайната спирка в кв. „Западен парк“ трамвайна мотриса със счупени панорамни стъкла. Бързата реакция на криминалистите и прецизно проведените оперативно-издирвателни мероприятия довели до установяване и задържането за броени часове на извършителя на вандалската проява – 32-годишен мъж, известен на МВР. Образувано е досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК, материалите по което са докладвани пред районната прокуратура.

Хасково. Двама мъже, съпричастни към измама, са установени и задържани в полицейския арест. Разследването започнало миналата седмица, когато жертвата сигнализирала, че е била подведена по познатата вече схема „помощ на полицията при провеждане на акция за залавяне на ало мошеници“. Тя  спазила предварителните указания  и оставила на вратата на дома си 1700 лева. В резултат на предприетите оперативни действия криминалистите установили двамата куриери – на 20 и 17 години, жители на село Александрово. По техни данни - били наети по обява и задачата им била да доставят пратката в град в Северна България. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава.

Снощи към 22.30 часа в района на жк “Орфей“ в областния град униформени спрели за проверка 43-годишен жител на село Момково. При извършения обиск от него е иззета сгъвка с кафяво прахообразно вещество - грам хероин. Мярката му на задържане е до 24 часа.

Плевен. Извършител на грабеж е установен и задържан в полицията. До вчерашния му арест се стигнало благодарение на бърза и адекватна професионална реакция на патрулиращи полицаи от Второ РУ–Плевен. Арестът на 24-годишния нападател бил осъществен в близост до местопрестъплението. Сигналът от потърпевшия е постъпил в полицията към 04.15 часа – по думите му бил нападнат и повален на земята от непознат, който му отнел телефона и 20 лева и избягал. За случая е уведомена прокуратурата, образувано е досъдебно производство, работата по което продължава разследващ полицай под наблюдението на районен прокурор.

Сливен. 2600 къса цигари без бандерол са иззети при проверка в частен дом в град Нова Загора. През вчерашния ден служители от участък „Кв. Шести“ в РУ-Нова Загора предприели претърсване на адрес по повод придобита информация за нерегламентирана продажба на тютюневи изделия. В рамките на процесуалните действия са намерени и иззети 13 стека от различни марки без акцизен бандерол. Срещу собственичката е образувано бързо производство.

София област. Криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Сливница задържаха мъж,  противозаконно отнел чужд автомобил. Разследването по случая започнало след постъпил сигнал от жител на Сливница за липсата на автомобила му, паркиран на улица в града. Криминалисти от районното управление и областната дирекция предприели незабавни оперативно-издирвателни действия, в хода на които бързо влезли в дирите на извършителя, както и на други двама, съпричастни към престъплението. Тримата били задържани за срок до 24 часа. Противозаконно отнетият автомобил бил открит в землището на с. Братушково. След доклад на събраните по делото доказателства в прокуратурата вчера 23-годишният криминално проявен костинбродчанин е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 346, ал.2, т.1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Ловеч. След проведени поредица от издирвателни действия по сигнал за извършена кражба на лек автомобил и два коня, собственост на жител на  с. Александрово, служители на РУ-Ловеч и колегите им от РУ- Казанлък задържаха трима съпричастни към извършеното престъпление - на 61, 38 и 36 години, от гр. Казанлък. Разследването е започнало на 21 септември, след подаден сигнал.  В рамките на проведените действия в района на гр. Дебелец били открити откраднатите животни и превозното средство, По случая е образувано досъдебно производство и служители на РУ -Ловеч продължават работа.

Двама са задържани в полицейския арест за притежание на наркотични вещества. Вчера служители на РУ- Тетевен спрели за проверка 30-годишен мъж, който веднага изхвърлил на земята хартиена опаковка, съдържаща бяло вещество – 0.9 г кетамин. Последвала проверка и на обитаваното от него жилище, където полицаите открили бяло кристалообразно вещество с бруто тегло 28 грама, дало характерната реакция на метамфетамин при полевия наркотест, и 13 грама канабис. Отново вчера към 22.30 часа на улица в Ловеч бил засечен 22-годишен, у когото при извършения обиск полицаите намерили пакетче с грам бяло кристалообразно вещество – метамфетамин. И по двата случая са образувани досъдебни производства, работата по които продължава.   

Пазарджик. Други двама мъже са отведени в полицейския арест на Пещера и Септември за аналогични престъпления. Единият от тях – 28-годишен жител на родопския град, бил засечен вчера в района на местен парк и при обиск от него униформените иззели топче със суха марихуана. Други почти 7 г екстази били намерени и при претърсване на жилището му. Вчера следобед автопатрул при РУ-Септември спрял за проверка 34-годишен мъж от същия град. При обиск от него било иззето  пликче със суха растителна маса, реагирала при полевия наркотест на синтетичен канабиноид. И в двата случая намерената дрога е иззета, а притежателите и задържани. Спрямо тях са образувани бързи производства.       

Служители от РУ-Пазарджик разследват хулиганска проява между младежи в Пазарджик. Вчера в полицейското управление на областния град бил получен сигнал за спречкване и последвало сбиване между младежи в парк  в района на квартал „Младост“. Екипи на управлението предприели незабавно действия за изясняване на случилото се и установили, че в ранния следобед е възникнал скандал, а непосредствено след това 16-годишен тийнейджър и негов 19-годишен опонент си разменили удари. Двамата били откарани в болница с травми по  лицата и главите. В изясняването на случилото се са ангажирани разследващ полицай, служители от сектор „Криминална полиция“ и инспектор „Детска педагогическа стая“. Води се досъдебно производство под надзора на прокуратурата.

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:25 на 27.09.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация