Министерство на отбраната – Прессъобщение

site.btaВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз - 2024“

ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз - 2024“
ВИП ден на националното военноморско учение с международно участие „Бриз - 2024“
Снимка: Пресцентър

Заместник-министърът на отбраната Радостин Илиев и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков ще присъстват на 12 юли (петък) на Деня за високопоставени гости и медии на националното военноморско учение с международно участие „Бриз - 2024“, който ще се проведе от 08.30 ч. до 13.00 ч. в акваторията на Бургаския залив.

Гостите на ВИП деня ще наблюдават изпълнението на различни епизоди от „Бриз - 2024“ на море от борда на фрегата „Дръзки“ от състава на Военноморските сили на Република България.

В учението участват 23 бойни и спомагателни кораби и катери, 3 самолета, 2 вертолета и 2330 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Великобритания, Грузия, Гърция, Италия, Латвия, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, както и от Обединеното морско командване на НАТО (MARCOM), Противоминната военноморска група в Черно море (MCM Black Sea), Центъра на НАТО за противоминни операции (NMW COE), Щабния елемент за интегриране на силите на НАТО в България (NFIU) и Тренировъчния център на НАТО по морски възпиращи операции (NMIOTC).

***

Уважаеми колеги, 

Акредитираните представители на медиите, желаещи да отразят събитието, ще бъдат допускани от 07:30 ч. на 12 юли 2024 г. през входа на Морска гара в Пристанище Бургас след представяне на лична и журналистическа карта.

          

 

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 13:19 на 11.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация