МВР – Прессъобщение

site.btaМВР: Голямо количество хашиш задържаха служители на Пето РУ и сектор „Кобра“ към СДВР

МВР: Голямо количество хашиш задържаха служители на Пето РУ и сектор „Кобра“ към СДВР
МВР: Голямо количество хашиш задържаха служители на Пето РУ и сектор „Кобра“ към СДВР
Снимка: Пресцентър

Разкрита е лаборатория за производство на дрогата; По данни на експерти стойността на иззетото количество възлиза на над 25 хиляди лева

Успешната реализация срещу разпространението на високорискови наркотични вещества е резултат от професионално разследване и внимателно планирани действия на криминалистите от Пето РУ и спецекип от сектор „Кобра“ към СДВР.

В рамките на операцията, около половин час преди полунощ вчера, между елинпелинските села Мирково и Байлово, полицейските екипи спрели за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен 39-годишен столичанин. При претърсване на превозното средство били намерени около 700 грама хашиш. Освен това водачът на колата се оказал с положителен тест за употреба на наркотични вещества.

Същата нощ били обискирани и шест наблюдавани адреса -  в и около София, както и на територията на Сливен. На един от тях, обитаван от задържания 39-годишен мъж, криминалистите открили стая, оборудвана като лаборатория за производство на хашиш. Иззети са различни пакети, машини и уреди за производство на дрогата. Конфискуваният общо хашиш е 2,5 кг, чиято стойност според експерти възлиза на над 25 000 лева.

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем по чл. 354А от НК, наложена му мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:33 на 29.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация