Американски университет в България – Прессъобщение

site.btaАУБ: С танцова стъпка и с вкусни ястия студенти насърчават към разбирателство

АУБ: С танцова стъпка и с вкусни ястия студенти насърчават към разбирателство
АУБ: С танцова стъпка и с вкусни ястия студенти насърчават към разбирателство
Снимка: Пресцентър

Третото най-голямо събитие в кампуса на АУБ, след откриването и закриването на учебната година - седмицата на разнообразието, отново представи многообразието от култури и традиции между народите от близко и далеч.  

Кулминацията на седмицата беше вчера, когато всички любители на кулинарията и танцовото изкуство станаха част от едно невероятно преживяване, изпълнено с много аромати. Dance & Taste фестивалът надмина всички очаквания за изкушаващи рецепти и завладяващи танци под ритъма на прекрасната национална музика на различните държави. 

“Това събитие е нещо повече от красиви танци и традиционна кухня. Чрез него разказваме нашата история, сърцевината на съжителстването ни един с друг,” отбеляза един от организаторите на събитието Мохамад Хачем, вицепрезидент на организацията Фи Бета Делта.  

Музикалните изяви представиха дълбоки културни традиции, предизвикаха публиката да се включи в такта на мелодията и да стане на крака от оживление. Тази част от програмата завърши с включени светлини от телефони, които допълваха емоционалното изпълнение, припомнящо за трагедиите, причинени от военната агресия.  

Американският университет в България се гордее, че е дом на студенти и преподаватели от над 40 страни, които споделят общи ценности. Седмицата на разнообразието е само една от инициативите, които АУБ осъществява, за да отпразнува многоликата си общност. 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:27 на 13.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация