Национална асоциация на зърнопроизводителите – Прессъобщение

site.btaНационална асоциация на зърнопроизводителите: Министър Вътев избра председателя на НАЗ за свой съветник

Национална асоциация на зърнопроизводителите: Министър Вътев избра председателя на НАЗ за свой съветник
Национална асоциация на зърнопроизводителите: Министър Вътев избра председателя на НАЗ за свой съветник
Снимка: Национална асоциация на зърнопроизводителите

Председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов прие поканата на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев да се присъедини към неговия екип в Министерски съвет.

Илия Проданов учи „Право“ във  Великотърновския университет, но целият му трудов стаж до момента е на полето.

Той е потомствен зърнопроизводител, като фамилното стопанство обработва 12 000 дка земя в четири землища в две общини - Бургас и Камено.

Юридическите познания му помагат в сферата на земеделието, в която работи вече над 15 години.

„Най-големият университет е полето“, каза преди време за медиите Илия Проданов.

През 2020 г. е отличен за „Млад еврофермер за 2019“.

До 2023 г. Проданов е председател на Сдружение „Съюз на зърнопроизводителите „Маркели“ – Карнобат.

От април месец тази година е избран за председател на Управителния съвет на НАЗ, като още през 2020 г. бе предложен да заеме тази длъжност, но тогава отказа.

Илия Проданов добре познава проблемите в земеделския бранш и в качеството си на съветник към Министерството на земеделието и храните ще оказва обективна подкрепа и ще търси правилните решения.

НАЗ е най-голямата организация на зърнопроизводители в България, чиито членове са регионални сдружения от почти всички области на страната.

Целта на неправителственото и независимо сдружение е да представлява и да защитава интересите на членовете и да стимулира фермерите. Многократно Асоциацията е била конструктивна опозиция на институции и органи в сферата на земеделието.

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:41 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация