Министерство на туризма - Прессъобщение

site.btaМинистерство на туризма: Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово

Министерство на туризма: Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово
Министерство на туризма: Министър Димитров участва в официалното откриване на ски сезона в Пампорово
Снимка: Пресцентър

Министърът на туризма д-р Илин Димитров взе участие в официалното откриване ски сезона 2022/23 в курорта Пампорово. Събитието се проведе в навечерието на коледните празници на ски зоната в местност „Студенец“, която беше покрита от пресен сняг, слънце и минусови температури. На откриването на сезона присъстваха също областният управител на Община Чепеларе Стефан Сабрутев и кметът на Смолян Николай Мелемов. 

Министър Димитров подчерта, че очаква добър ски сезон, въпреки инфлацията и високите цени, а прогнозите са за силна зима в курорта, през която заетостта в хотелите ще се завърне на нивата отпреди пандемията. Той пожела много сняг и подходящи климатични условия. Останалото, необходимо за успешен ски сезон, е направено, подчерта министър Димитров и припомни запазената ниска ставка от 9% ДДС в туризма и въведеният таван на горивата.

Първите за сезона чартъри с ирландски туристи вече са пристигнали в Пампорово, съобщиха от курорта, има ръст от 30 % на резервациите в сравнение с предпандемичната 2019 г. Оръдията за изкуствено заснежаване работят денонощно през последните дни, а температурите паднаха под минус 3 градуса.

От курорта съобщиха, че за Коледните празници, от 23 до 28 декември, цената на дневната лифт карта ще остане на миналогодишната си стойност.

 

 

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:28 на 11.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация