site.btaЗа втори път отложиха разглеждането на искането за възобновяване на делото за двойното убийство до дискотека "Соло"

За втори път отложиха разглеждането на искането за възобновяване на делото за двойното убийство до дискотека "Соло"
За втори път отложиха разглеждането на искането за възобновяване на делото за двойното убийство до дискотека "Соло"
Снимка: БТА, архив

Върховният касационен съд (ВКС) отложи заседанието за възобновяване на делото срещу Илиян Тодоров, осъден задочно за двойното убийство до дискотека „Соло". Причината за отлагане на днешното заседание бе, че адвокатът му е болен и не може да присъства. Самият Тодоров също не бе конвоиран до съдебната зала. Заседанието се отлага за 29 ноември от 09:30 часа.

На предходното заседание, което трябваше да се проведе на 29 септември, съдът прие подадена молба от адвоката на Тодоров, че не може да присъства поради уважителни причини. 

Искането на Тодоров е за възобновяване на производството, поради неучастието му в него, и връщане на делото за ново разглеждане в апелативен съд.

БТА припомня, че на 1 март Илиян Тодоров беше върнат в България от Узбекистан. Той е осъден на доживотен затвор за убийството на младежите Кирил Въжаров и Васил Александров на 18 април 2009 г. близо до дискотека „Соло“ в София.

С присъда от 09.12.2011 г. на Софийския градски съд Илиян Тодоров е признат за невиновен и оправдан по повдигнатото му обвинение за извършването на убийство по хулигански подбуди на две лица и опит за убийство на трето лице, като опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини.

С нова присъда от 02.04.2013 г. на Софийския апелативен съд първоинстанционната присъда е отменена и Тодоров е признат за виновен по повдигнатото му обвинение за извършването на убийство по хулигански подбуди на две лица и опит за убийство на трето лице, като му е наложено наказанието „доживотен затвор“.

С решение от 04.12.2013 г. на ВКС е оставена в сила присъдата на апелативния съд.

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 05:51 на 26.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация