site.btaХрам във Варна набира хранителни продукти за нуждаещи се в навечерието на Възкресение Христово

Храм във Варна набира хранителни продукти за нуждаещи се в навечерието на Възкресение Христово
Храм във Варна набира хранителни продукти за нуждаещи се в навечерието на Възкресение Христово
Храм „Св. Архангел Михаил” във Варна, снимка: arhangel.bg

Традиционната Великденска милосърдна кампания за набиране на хранителни продукти за нуждаещи се започна във Варна, съобщават организаторите от храм „Св. Архангел Михаил”, които я провеждат съвместно с енорията при храм „Св. Николай”. 

Инициативата е насочена към посещаващите съботната „Трапеза за хора в нужда” в храм „Св. Архангел Михаил”. Продуктите ще се събират до 17 април в църквата всеки ден между 8:00 и 16:00 ч. Целта е с набраните хранителни продукти да се подготвят празнични пакети, които ще бъдат раздадени на хората заедно с топъл обяд в събота, 19 април, преди Възкресение Христово. 

От храма посочват, че са подходящи за даряване пакетирани продукти като консерви, варива, захар, сладки изделия, олио, сокове, дълготрайни вакуумирани колбаси. В кампанията може да се участва и с парично дарение, с което да бъдат закупени храни за ползващите трапезарията. Вноските могат да се правят на място или по банков път. 

За БТА икономът на храма отец Георгий Стоименов каза, че на съботната трапеза обичайно се хранят между 100 и 150 души. Предлага им се една порция супа или основно ястие с хляб. Той припомни, че по време на инициативата им за Рождество Христово миналата година са събрали много пакетирана храна в помощ на нуждаещи се и са раздали в продължение на четири дни над 800 комплекта. Кампаниите в полза на нуждаещи се енорията организира от 6-7 години. 

Храм „Св. Архангел Михаил“ ще отбележи Възкресение Христово с още една инициатива. За първи път ще се състои републиканско първенство по борба с боядисани яйца. То ще бъде на Светли понеделник, каза още отец Георгий. 

/ЛРМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:18 на 02.04.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация