site.btaКулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ организират за трета година в Монтана

Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ организират за трета година в Монтана
Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ организират за трета година в Монтана
Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ направи и миналата година секцията по Хранително – вкусова промишленост (ХВП) към Научно-техническия Съюз (НТС) в Монтана, Снимка: Милена Островска/БТА

Кулинарен конкурс „Вкусотиите на Северозапада“ ще се проведе на 21 март от 13:00 часа за трета година в Монтана, каза за БТА инж. Цветко Цветков секретар на териториалната организация на Научно-техническите съюзи (НТС) в града.

Инж. Цветков каза, че конкурсът се провежда сравнително отскоро, но интересът към него нараства. Първоначално участниците били от местните читалища в община Монтана, които са организирани от завеждащия секцията по Хранително - вкусова промишленост Лучия Лилова. Интересът обаче нараствал с всяка следваща година и започнали да се включват индивидуални участници, фирми и хора от други населени места в Северозапада.

Според Цветко Цветков тази година журито е с изключително висока компетентност. В него ще бъдат инж. Соня Бургуджиева – зам,-председател на Федерацията на научно-техническите съюзи - София и председател на секцията по хранително-вкусова промишленост; д-р Шабан Моллов – гл. инспектор в Българската агенция за безопасност на храните; Христо Стоев – собственик на фабрика за шоколадови изделия „Милмекс“ и бизнесмените от хранително-вкусовата промишленост Иса Осман и Петър Тоновски.

Тази година в конкурса ще участват 10 читалища, седем индивидуални участника и три фирми, поясни инж. Цветков.

През миналогодишното издание на „Вкусотиите на Северозапада“ на първите три места бяха класирани Съюзът на слепите в Монтана, участниците от село Аспарухово, Община Медковец и участниците от село Липен, община Монтана.

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 07:45 на 21.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация