site.btaС виртуална реалност, чрез VR очила, ще бъдат представени забележителностите в община Кюстендил на националното изложение за туризъм

С виртуална реалност, чрез VR очила, ще бъдат представени забележителностите в община Кюстендил на националното изложение за туризъм
С виртуална реалност, чрез VR очила, ще бъдат представени забележителностите в община Кюстендил на националното изложение за туризъм
Снимка: Кореспондент на БТА в Кюстендил Елица Иванова, архив

Община Кюстендил ще се включи със собствен щанд в национално изложение за туризъм, което ще се състои в Интер Експо център – София, от 9 до 11 март, съобщи кметът Огнян Атанасов. "В инициативата по представянето на нашата община ще участват момичетата, които бяха избрани тази и миналата година за  "Девойка Кюстендилска пролет", които ще покажат прелестта на нашия край", допълни той.

"Смея да твърдя че ще имаме, може би, най-добрия щанд от всички общини в страната. Ще презентираме Кюстендил по иновативен начин, с VR очила - за виртуална реалност, с каквито общината вече разполага", каза Атанасов. Той посочи, че забележителностите на общината ще бъдат представени със снимки от града и туристическите обекти, както и с нов филм, посветен на туризма в община Кюстендил. На щанда ще може да бъде опитан и традиционният Кюстендилски зелник.

БТА припомня, че номинацията на област Кюстендил за "Живи човешки съкровища – България" за 2024 година "Приготвяне на Кюстендилски зелник" с групов носител Женска група към Народно читалище "Съгласие-2007", село Жабокрът, беше отличена в категория "Специални обичаи, обреди и празнични традиции“ и вписана в Националната представителна листа на елементи на нематериалното културно наследство.

Кюстендилският зелник ще бъде акцент в гостуването и на предаването Hell's Kitchen в Кюстендил на 8 март, на пл."Велбъжд", където отново ще бъде приготвен традиционния зелник, заедно с кандидатките за "Девойка Кюстендилска пролет", каза кметът Атанасов.

 

/ЛРМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:23 на 04.03.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация