site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Снимка: кореспондент на БТА в Разград Ванеса Димитрова

През следващото денонощие ще остане студено. Ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, средна и висока, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Преди обяд на места в равнините ще има мъгла. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен северен вятър. Температурите ще са в много широки граници, минималните - от минус 15°-минус 17° на места в Източна България до минус 6°-минус 8° в отделни райони на Южна и по крайбрежието на морето. Максималните ще бъдат от минус 2°-минус 3° в североизточните до 6°-7° в югозападни райони.

Атмосферното налягане е значително по-високо от средното за февруари, през деня слабо ще се понижи.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Значителна облачност ще има по най-южното крайбрежие и там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 0° и 3°, температурата на морската вода - 4°, -6°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен, по най-високите върхове силен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 3°, на 2000 метра - около минус 10°.

В неделя и понеделник ще остане много студено. Над Централна и Източна България ще бъде слънчево, сутринта на места по поречието на Дунав и в равнинната част с мъгла или ниска облачност.

Над Западна България ще има повече облачност; през първия ден ще е без валежи, през втория на места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от източната четвърт. Минималните температури ще са от около минус 18°, минус 20° в североизточните до минус 5°, минус 6° в западната част на Горнотракийската низина и югозападните райони; максималните - от минус 2° в Североизточна България до 5°-6°в Южна. (НИМХ)  

 

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:40 на 22.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация