site.btaПродукция от малки български производители ще бъде предлагана в нов магазин в Перник

Продукция от малки български производители ще бъде предлагана в нов магазин в Перник
Продукция от малки български производители ще бъде предлагана в нов магазин в Перник
БТА, Перник (3 февруари 2025 г.) На снимката: Диана и Стефан Стефанови - собственици на магазин Снимка: Кореспондент на БТА в Перник Мая Костадинова

Продукция от малки български производители ще бъде предлагана в един общ магазин в Перник, съобщи за БТА собственикът му Стефан Стефанов. Той заедно със съпругата му Диана коментираха, че точно така трябва да представлява един български магазин. На клиентите им е необходимо място, където да се предлагат стоки родна продукция и с добро качество, допълни Диана Стефанова. 

„Магазинът се намира в пернишкия квартал „Изток“, а мисията е да бъде събран вкусът на България под един покрив“, посочи тя.   

Сред асортимента от стоки влизат и няколко от производителите в Пернишко. Така например, те си партнират с пекарна „Калина“ от с. Ноевци. Хлябът им е ръчно замесен с жива квас. Работят с български брашна от едно от старите предприятия, смлени с каменна мелница, коментира Стефанов.

Той добави, че успешно си партнират и с малката фабрика за сокове, които се произвеждат в с. Ярджиловци, където се отглеждат и плодовете.

Също така и с производителите на пчелни продукти от село Стефаново, а от с. Гурмазово зареждат яйца от свободни кокошки, каза още собственикът на магазина.

Месните и млечни продукти са от няколко региона в страната.

Диана Стефанова съобщи, че до няколко седмици ще заработи и онлайн магазин така че продуктите да бъдат още по-достъпни за клиентите.

Семейството разказа, че дълги години са живели във Варна. Там са се срещнали с локарни производители. „Никога не сме имали магазин и никога не сме се занимавали с това. Работихме в заведение за бързо хранене, но там опитахме в тази сфера“, разказа Диана Стефанова.

Тя каза, че са се запознали с много производители, обикаляли са техните цехове и лично са имали наблюдение върху процеса и добиването на продукцията им. „Те са вложили много ръчен труд, хуманно отглеждане и събиране на продукцията, няма как да дадат ниска цена за крайния продукт. Трудно можем да ги сравмин с масовите стоки, които съдържат подобрители и стабилизатори и се правят на конвейер“, коментира Стефанов.

/ТНП/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:11 на 03.02.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация