site.btaЦената на хляба е повишена в част от търговските обекти в Шумен в началото на 2025 г., показа репортерска проверка на БТА

Цената на хляба е повишена в част от търговските обекти в Шумен в началото на 2025 г., показа репортерска проверка на БТА
Цената на хляба е повишена в част от търговските обекти в Шумен в началото на 2025 г., показа репортерска проверка на БТА
Снимка: Кореспондент на БТА в Шумен Антоний Димов

В част от търговските обекти цената на хляба е повишена след 1 януари 2025 г., показа репортерска проверка на БТА в Шумен.

Белият хляб е поскъпнал с 24 стотинки, а с 21 стотинки се е повишила цената на типовия хляб, коментира Мариела Николова, собственик на хранителен магазин в областния град. Тя отбеляза, че поскъпването е по-малко от 20 процента. Николова допълни, че средната цена на хляба е около 1,75 лева в момента.

Собственик на магазин на ул. "Георги Сава Раковски" в Шумен отбеляза, че цената на хляба е повишена от Нова година с 30-40 стотинки. Той коментира, че за първи ден продава хляб на новите цени и отбеляза, че слабо се продава. Той допълни, че има хляб на цени от 1,50 до 1,90 лв., в зависимост от грамажа и производителя, и уточни, че поскъпване има и при черния хляб.

Служителка в пекарна в града заяви, че все още няма повишаване на цените на хляба в обекта, но такова по думите ѝ предстои най-вероятно през другата седмица. Тя коментира, че се очаква повишение с около 15 процента, за да не бъде голям ценовият шок за клиентите. "Един селски хляб сега е на 2,20 лв., мислим да го пуснем на цена между 2,40 и 2,50 лв.", допълни тя.

От днес цената на хляба в Разград е с 20 процента нагоре, коментира управителят на хлебозавод "Прогрес" Рейхан Демиров. Нови са цените на хляба и хлебните изделия и в Търговищко от първите дни на новата 2025 година. Основната причина за това е връщането на 20-процентната ставка на ДДС, коментираха производители и търговци.

/ЛРМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 16:41 на 05.01.2025 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация