site.btaБезплатни трапезарии ще осигуряват топла храна през зимния сезон за 120 деца в шест училища в област Разград

Безплатни трапезарии ще осигуряват топла храна през зимния сезон за 120 деца в шест училища в област Разград
Безплатни трапезарии ще осигуряват топла храна през зимния сезон за 120 деца в шест училища в област Разград
Снимка: Областен съвет на БЧК - Разград

Безплатни трапезарии ще осигуряват топла храна през зимния сезон за 120 деца от социално слаби семейства в шест училища в област Разград. Те са разкрити по програмата „Топъл обяд“, финансиран от Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст (БЧК) и средства от дарители в Разградска област, събрани чрез фондонабирателни кампании на младежката организация на БЧК, съобщи за БТА директорът на секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация в Разград д-р Милена Кехайова.

С безплатна храна ще бъдат подпомогнати ученици от Основно училище (ОУ) „Елин Пелин“ в Стражец, ОУ „Г.С. Раковски“ в село Раковски, Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Самуил, Средно училище „Христо Ботев“ в Цар Калоян, Средно училище „Христо Ботев“ в Лозница и Професионалната гимназия по селско стопанство „Хан Аспарух“ в Исперих. Подборът на учениците е извършен от училищни комисии по критерии, посочени в правилника на БЧК за предоставяне на храна и ученици в риск – без родители (кръгли и полусираци), с един или двама родители – безработни или с увреждане, с осиновители или попечители, както и застрашени от отпадане от образование.

Програмата „Топъл обяд“ на БЧК в Разград е добра практика вече близо 20 години, като през годините е реализирана в общо 27 училища от областта. Осигуряването на топъл обяд на ученици от социално слаби семейства гарантира здравословно хранене на децата, а и оставането им в училище, заяви д-р Кехайова. Тя припомни, че през миналата година областната организация на БЧК в Разград осигури безплатен обяд за 149 ученици в региона. 

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:10 на 20.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация