site.btaДоброволци на БЧК раздават вода и закуски на шофьорите на камиони, които чакат на магистрала "Марица"

Доброволци на БЧК раздават вода и закуски на шофьорите на камиони, които чакат на магистрала "Марица"
Доброволци на БЧК раздават вода и закуски на шофьорите на камиони, които чакат на магистрала "Марица"
Областната структура на Българския червен кръст в Хасково започна раздаването на вода и закуски на престояващите на магистрала "Марица" преди ГКПП "Капитан Андреево" шофьори на камиони. Снимка: Кореспондент на БТА в Хасково Николай Грудев

Доброволци на Българския червен кръст (БЧК) започнаха раздаването на вода и храна на шофьорите на товарни автомобили на магистрала "Марица", които попаднаха в километрично задръстване. То бе предизвикано от плановото спиране на обработката на камиони на турския граничен пункт Капъкуле от 21:00 часа на 16 ноември заради въвеждането на фаза 5 на информационната система за транзит NCTS. Трафикът бе пуснат едва в 00:50 часа след полунощ днес, което бе и причина за "тапата" от близо 40 километра преди нашия пункт.

Както по-рано БТА съобщи, шестима доброволци са в помощ на водачите, някои от които чакат повече от денонощие и половина на опашката. Осигурените количества са 500 бутилки минерална вода и толкова пакетирани кроасана. Имаме резерви и готовност за още, ако това количество се изчерпи, каза директорът на областната структура на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова. Тя добави, че така се надява да се тушира възникналото напрежение заради чакането и се надява действията да бъдат оценени.

Мярката с помощите бе набелязана на спешна среща по проблема в областната администрация в Хасково по-рано днес.  

/ТНП/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:19 на 18.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация