site.btaПроцентът на отказите за визи съществено е намалял, посочиха министър Иван Кондов и Адам Хънтър от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ

Процентът на отказите за визи съществено е намалял, посочиха министър Иван Кондов и Адам Хънтър от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ
Процентът на отказите за визи съществено е намалял, посочиха министър Иван Кондов и Адам Хънтър от Департамента за вътрешна сигурност на САЩ
Официални актове, Снимка: Министерство на външните работи /Министър Кондов се срещна с помощник-секретаря по международните въпроси на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ Адам Хънтър

Процентът на отказите за визи съществено е намалял, като официалните данни предстои да бъдат представени скоро, отбелязаха служебният министър на външните работи Иван Кондов и помощник-секретарят по международните въпроси на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ Адам Хънтър. Двамата се срещнаха в Министерството на външните работи (МВнР). 

Двамата обсъдиха напредъка на България в изпълнението на критериите за присъединяване към Програмата за безвизово пътуване (VWP) на САЩ. Бяха обсъдени и необходимите стъпки, които всички държави трябва да предприемат, за да получат достъп до програмата, както е предвидено в Закона за имиграцията и гражданството на САЩ, информират от МВнР.

Помощник-секретарят Адам Хънтър поздрави българската страна за значителния напредък в изпълнение на критериите за членство в Програмата и за усилията за засилване на двустранното сътрудничество в сферата на сигурността. Двете страни се договориха да продължат да работят заедно за постигането на тази обща цел в контекста на възходящото развитие на отношенията със САЩ и техния стратегически характер. 

Напредък по темата за присъединяване на България към Програмата за безвизово пътуване на САЩ в последните седмици беше отчетен и на среща между служебния премиер Димитър Главчев и Адам Хънтър, съобщиха по-рано днес от правителствената пресслужба.

/ВД/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:53 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация