site.btaСофийска окръжна прокуратура образува досъдебно производство по случая с двамата парашутисти, съобщи прокурор Наталия Николова

Софийска окръжна прокуратура образува досъдебно производство по случая с двамата парашутисти, съобщи прокурор Наталия Николова
Софийска окръжна прокуратура образува досъдебно производство по случая с двамата парашутисти, съобщи прокурор Наталия Николова
БТА, Литаково (23 октомври 2024) Двама парашутисти са претърпели произшествие след скок от балон с топъл въздух в Софийска област. Единият е загинал на място, съобщи Митко Димитров, директор на пресцентъра на МВР. Другият парашутист е настанен в лечебно заведение. Снимка: Никола Узунов/БТА (БТ)

Окръжна прокуратура – София е образувала досъдебно производство във връзка с инцидента с двамата парашутисти, между ботевградските села Литаково и Новачене, съобщи за БТА окръжният прокурор на София Наталия Николова.

На мястото на инцидента е изпратен екип от следователи от следстввения отдел към окръжна прокуратура, заедно с експерт в областта. Започва оглед на местопроизшествието.

Прокурор Николова уточни, че досъдебното производство е образувано за престъпление по чл. 123 от Наказателния кодекс – причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност.

По-рано днес около 09:12 часа двама парашутисти претърпяха произшествие след скок от балон с горещ въздух. Единият загина, а другият беше откаран в лечебно заведение. Парашутистите са цивилни, скочили са от балон, в който са били общо четирима души, сред които собственикът и един делтапланерист. По данни на МВР към момента на инцидента времето е било лошо и мъгливо.

/ТНП/

В допълнение

Избиране на снимки

Моля потвърдете избраните снимки. Това действие не е свързано с плащане. Ако продължите, избраните снимки ще бъдат извадени от баланса на вашите активни абонаментни пакети.

Изтегляне на снимки

Моля потвърдете изтеглянето на избраните снимката/ите

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:01 на 26.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация