site.btaКметът на Казанлък Галина Стоянова беше отличена за цялостен принос в развитието на културния туризъм

Кметът на Казанлък Галина Стоянова беше отличена за цялостен принос в развитието на културния туризъм
Кметът на Казанлък Галина Стоянова беше отличена за цялостен принос в развитието на културния туризъм
Снимка: Община Казанлък

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова получи награда и почетна грамота за личност с цялостен принос в развитието на културния туризъм по време на 19-ото Международно изложение "Културен туризъм" във Велико Търново. Това съобщават от пресцентъра на местната администрация. 

Сред аргументите за избора е, че през последните две години Галина Стоянова е един от лидерите у нас, работещи за спасяване на статута на розовото масло и благодарение на нейните политически и дипломатически контакти и взаимодействието и с Европейския парламент, беше защитено производството на националната емблема на страната. “Борбата за нашата идентичност, представлявана в света от най-качественото българско розово масло, не е приключила. В община Казанлък сме поели отговорността на държавата и сме възложили на български учени в Софийския университет да докажат естествения произход и здравословните качества на маслото. Резултатите от техните протоколи ще ни послужат за следващия етап от защитата пред новите евродепутати”, заяви Галина Стоянова.

В Долината на тракийските царе са концентрирани десетки обекти, свързани с тракийското културно наследство и подобни форуми, които генерират обмяната на опит, са полезни в усъвършенстването на туристическите практики, посочват още от общинския пресцентър. Казанлък участва в борсата с туристическите си пакети за Празника на розата за 2025 година и Археокомплекса “Светът на траките”.

БТА припомня, че изложението във Велико Търново започна вчера и беше открито от служебния министър на туризма Евтим Милошев. В това издание на форума ще се представят 10 държави и 30 български общини.

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 04:55 на 24.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация