site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
София Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

През следващото денонощие облачността ще бъде по-често значителна, на места в низините и котловините сутринта - с намалена видимост. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На места ще има валежи, в планините на Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Ще духа слаб, в източната половина от страната - умерен, североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 12°. Максималните температури - между 19° и 24°, в София - около 19°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще бъдат по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще бъде мъгливо. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от Югозападна България и западната половина на Стара планина, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще бъде до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра – около 7°.            

През почивните дни ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове на места в низините и котловините ще има ниска облачност и намалена видимост. Около и след обяд ще има и купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Нощем и сутрин ще бъде почти тихо, през деня ще духа слаб, в Източна България - до умерен, североизточен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и в неделя преобладаващите максимални ще бъдат между 21° и 26°. Минималните температури ще бъдат най-ниски в неделя - между 7° и 12°.

(НИМХ)

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:20 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация