site.btaФондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август
снимка: БТА/архив

Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ ще осигури топъл обяд за 100 души в Шумен на 24 август, информират от неправителствената организация. Фондацията започва нова благотворителна инициатива, насочена към подпомагане на хора в неравностойно положение, които изпитват затруднения в ежедневието си.

Храната ще бъде приготвена в съответствие с всички хранителни изисквания и стандарти от хранителен комплекс, който е партньор на фондацията. Раздаването на обяда ще се осъществи на ул. „Съединение“ № 45, до Базовото училище.

Инициативата е насочена към някои от най-уязвимите групи в обществото. От Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“ допълват, че от обяд ще могат да се възползват възрастни хора, които живеят в трудни условия и се нуждаят от допълнителна подкрепа, многодетни семейства, които се борят с финансови трудности и затруднено осигуряване на храна за децата си.

Фондацията призовава всички ресторантьори в Шумен, които имат възможност, да подкрепят инициативата, като се включат в бъдещи проекти за раздаване на топъл обяд за хора в нужда. Дарения и доброволческа работа са нужни, за да може тази програма да продължи и да достигне до още повече нуждаещи се хора, коментират от екипа на Фондация „Лазар Ивилинов Тодоров“.

Татяна Димитрова, офис мениджър на Фондация "Лазар Ивилинов Тодоров" каза за БТА че организацията е раздавала хранителни продукти няколко пъти в с. Тодор Икономово. Фондацията е дарявала храна и на кучешкия приют във Велики Преслав.

"Имаме платформа за благотворително набиране на средства. В нея могат да се даряват средства за различни медицински и социални каузи и кампании", каза Димитрова.

 

 

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 14:10 на 21.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация