site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Снимка: Кореспондент на БТА във Варна Красимир Кръстев/Архив

През нощта ще преобладава ясно време, главно над Северна България с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб и ще започне да се ориентира от запад-северозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за месеца.

През деня облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове над Източна България и планините и на места там ще превали и прегърми. По-интензивни и на повече места ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна, най-късно в крайните източни райони, ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и Лудогорието - временно силен. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.
  
По Черноморието преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е предимно слаб от запад-югозапад, вечерта ще се ориентира от север-северозапад и ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 26° и 31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
  
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове и на места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.
  
В средата на седмицата вероятността за валежи е малка. Ще бъде предимно слънчево, с купеста облачност в следобедните часове, по-значителна над Източна България. Вятърът ще е най-често от източната четвърт, предимно слаб, нощем временно и ще стихва; само в Източна България след обяд ще е до умерен. Температурите слабо ще се повишат. 

 

/БИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 22:11 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация