site.btaВсе още има гърмежи, ситуацията край Елин Пелин не е напълно овладяна, каза гл. комисар Александър Джартов

Все още има гърмежи, ситуацията край Елин Пелин не е напълно овладяна, каза гл. комисар Александър Джартов
Все още има гърмежи, ситуацията край Елин Пелин не е напълно овладяна, каза гл. комисар Александър Джартов
Последици от взривове имаше в четвъртък в склад на фирма за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин. Снимка: Минко Чернев/БТА

"Все още продължават гърмежи, имало е и през нощта. Така, че не можем да говорим, че ситуацията е напълно овладяна. Надявам се през деня да отминат тези гърмежи, за да може колегите, които извършват разследването, да започнат съответните процесуални действия", каза по БНТ гл. комисар Александър Джартов - директора на Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) за обстановката край Елин Пелин след взривевете в складове за фойерверки. Той обясни, че вчера е възстановено елетроснабдяването в района, но докато има гърмежи не е безопасно газоснабдяването да бъде подновено. 

От УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" съобщиха по-рано тази сутрин, че е починала 20-годишната жена, която пострада при взривовете между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин в четвъртък. 

Пожарната обстановка в страната е сравнително спокойна, каза още гл. комисар Александър Джартов. "Единствено грижи създава пожарът, който е на границата с Гърция, има навлизане на около 10 м на наша територия, гасят колегите, но теренът е много труден, най-вероятно ще използваме и хеликоптер, за да не допуснем да се разрастне на наша територия. Имаме безпокойство в този район", добави директорът на ГДПБЗН. 

Хеликоптер ще гаси пожара на българо-гръцката граница, каза вчера за БТА заместник областният управител на Благоевград Христо Ангелов. Хеликоптерът се захранва с вода от язовира в село Яново, обясни той.

/ТТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 11:25 на 13.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация