site.btaРазследване за възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура

Разследване за възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура
Разследване за възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура
Снимка: БТА (архив)

Разследване за възникналите взривове и пожар край Елин Пелин се води под надзора на Софийската окръжна прокуратура, съобщиха от прокуратурата. 

Досъдебното производство е образувано с първо действие по разследването – разпит на свидетел, за това, че в складова база на фирма „Е.“ ЕООД в село Гара Елин Пелин, при извършване на трудова дейност, представляваща източник на повишена опасност, е възникнал тежък инцидент с пострадали.

С постановление на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов разследването е възложено на Националната следствена служба (НСлС). Петима дежурни следователи веднага са изпратени на местопроизшествието. Извършени са разпити на свидетели. 

Екип на НСлС има готовност да започне оглед, незабавно след като приключат действията на служителите от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР, и няма опасност от нови взривове.

Тази сутрин е започнал оглед на логистичната база на голяма верига хранителни магазини, в която в четвъртък вечерта възникна последващ пожар. 

По досъдебното производство предстои извършването на множество процесуално-следствени действия, при които ще се проверява и дали са спазени условията за съхранение и за работа с взривни вещества и други детайли. Обект на анализ и проверка ще са всички възможни версии, в т.ч. взривовете и пожара на складовете с пиротехника да са възникнали вследствие на умишлени действия. 

Както БТА съобщи, вчера около 18:30 часа възникна пожар в складове за фойерверки и други пиротехнически средства между град Елин Пелин и село Гара Елин Пелин. 

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 20:00 на 21.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация