site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Снимка: Владимир Шоков/БТА (архив)

До полунощ явленията в Западна България ще затихнат и над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Утре ще бъде предимно слънчево. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури, ще има условия за градушки. В планинските райони явленията ще са интензивни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 30° и 35°, по-ниски по Черноморието, в София - около 30°. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. 

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°, на север от нос Калиакра – около 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Около и следобед над масивите в Западна и Централна България ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 17°.
  
В четвъртък и петък над Западна и Централна България въздушната маса ще е неустойчива и ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевични бури. Остава и повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки. В четвъртък максималните температури ще са между 29° и 34°, в петък - с 1-2 градуса по-ниски. Над Източна България ще се задържи слънчево със слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 18:25 на 22.12.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация