site.btaРъководството и синдикатите на „Български пощи“ подписаха нов Колективен трудов договор за периода юни 2024 г. – юни 2026 г.

Ръководството и синдикатите на „Български пощи“ подписаха нов Колективен трудов договор за периода юни 2024 г. – юни 2026 г.
Ръководството и синдикатите на „Български пощи“ подписаха нов Колективен трудов договор за периода юни 2024 г. – юни 2026 г.

Ръководството на „Български пощи“ подписа нов Колективен трудов договор (КТД) за периода юни 2024 г. – юни 2026 г. със Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ), Федерацията на съобщенията „Подкрепа“ и Демократичния синдикат на съобщенията. Това съобщиха от пресцентъра на "Български пощи".

Запазват се важните за служителите социални придобивки, като ваучери за храна, ресурсно обезпечаване за здравословни и безопасни условия на труд, обучение, повишаване на квалификацията и професионалното развитие на персонала. Средствата за социални разходи и техният размер ще се договарят всяка година в Съвета за социално партньорство.

„Конструктивните преговори бяха проведени в кратки срокове в дух на диалогичност и взаимно разбирателство“ – коментира главният изпълнителен директор на „Български пощи“ Цветилия Стоилкова при подписването на КТД.

Ръководството на „Български пощи“ е убедено, че служителите във фирмата заслужават достойно заплащане, тъй като от всеки един от тях зависи просперитетът на дружеството, посочват от пресцентъра.

Актуализация на възнагражденията на служителите ще бъде обсъдена и ще съобразена с финансовото състояние на компанията. Общо е мнението, че по-справедливият ръст на заплатите е обвързан с генерирането на печалба. Именно в тази посока ще работи новото ръководство на дружеството съвместно със Съвета за социално партньорство, допълват от пресцентъра.

В началото на м.г. бе подписано споразумение за увеличение на заплатите на работещите в "Български пощи".

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:27 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация