site.btaПрогноза за времето

Прогноза за времето
Прогноза за времето
Снимка: Владимир Шоков/БТА, архив

През нощта разкъсването и намалението на облачността от северозапад ще продължи и до сутринта ще обхване по-голямата част от страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Превалявания ще има все още преди полунощ в Родопската област. Североизточният вятър ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

Атмосферното налягане ще бъде малко по-високо от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове все още по-значителна облачност ще има над крайните източни и южни райони, но ще бъде без валежи. След обяд над Източна България ще има временни увеличения на облачността. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен, север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 18°.
  
Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност. През останалата част от деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, с тенденция на бавно отслабване.
  
Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра – около 5°.

В неделя преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Северна България и планините ще превали, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб със северна компонента. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните – между 18° и 23°. В понеделник ще се задържи предимно облачно, на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток, температурите ще се понижат с 2-3 градуса. (НИМХ)

 

 

 

 

/РИ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:27 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация