site.btaДоц. д-р Марин Маринов встъпи в длъжност като новия ректор на Стопанската академия в Свищов

Доц. д-р Марин Маринов встъпи в длъжност като новия ректор на Стопанската академия в Свищов
Доц. д-р Марин Маринов встъпи в длъжност като новия ректор на Стопанската академия в Свищов
Снимка: Стопанска академия "Димитър А. Ценов" - Свищов

Новият ректор на Стопанска академия (СА) „Димитър А. Ценов” за управленски мандат 2024-2028 г. – доц. д-р Марин Маринов, встъпи в длъжност. Това стана, след като договорът му за управление на свищовското висше училище бе подписан от министъра на образованието и науката, съобщиха от пресцентъра на Академията.

Оттам посочиха, че предстои на заседание на Академичния съвет да бъдат избрани зам.-ректорите на СА „Димитър А. Ценов” в Свищов.

Както БТА писа, доц. Маринов бе избран за ректор на 18 март 2024 г. по време на заседание на Общото събрание на Академията със 105 гласа от общо 117 гласували. Той поема поста след проф. д-р Марияна Божинова, изпълнявала длъжността ректор на Стопанската академия за мандат 2020-2024 г. 

Доц. Марин Маринов е семеен с две дъщери. Средното си образование завършва в родния си град Тетевен през 1997 г. с профил „Мениджмънт”. През 2001 г. завършва бакалавърска степен в специалност „Финанси и кредит”, а през 2002 г. се дипломира в ОКС „магистър”, спец. „Финанси”. В периода 2003-2006 г. е редовен докторант към катедра „Финанси и кредит”. През  2007 г. с Решение на Висшата атестационна комисия му е присъдена научна и образователна степен „Доктор” по икономика. От 2011 г. е доцент в катедра „Финанси и кредит” при СА „Димитър А. Ценов” – Свищов. В управленския мандат 2020-2024 г. e финансов директор на Стопанската академия. Бил е и консултант на изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика. Има над 55 научни публикации и множество участия в научно-изследователски и инфраструктурни проекти. 

/ХТ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 17:50 на 22.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация