site.btaИзвършват обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столичната община

Извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столичната община
Извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички райони на Столичната община
Снимка: Владимир Шоков/БТА (архив)

Към момента се извършват обработки със смеси срещу заледяване във всички 24 райони на Столичната община (СО) приоритетно по улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, съобщиха от пресцентъра на СО в информация за обстановката към 7:30 ч. днес. 

Започнали са частични обработки и по някои основни улици в районите, както и вътрешноквартални улици в зависимост от снеговалежа. На терен в активен режим са 147 снегопочистващи машини.

В Природен парк Витоша са опесъчени участъци от двата пътя - кв. „Бояна“ – местност Златни мостове, и кв. „Драгалевци“ – хижа „Алеко“. 

Към момента градският транспорт се движи при зимни услови по обичайните си маршрути и изпълнява всички свои линии. 

Екипите на Столичния инспекторат следят обстановката и контролират дейността на почистващите фирми. Извършва се и почистване на прилежащите пространства към спирките на градския транспорт, подходи към подлези и метростанции. 

Обходи на терен извършват екипите на дирекцията „Аварийна помощ и превенция“. 

От Столичната община напомнят на шофьорите да карат само с автомобили, подготвени за движение при зимни условия, да бъдат внимателни и да шофират със съобразена скорост.

Националният институт по метеорология и хидрология издаде за днес предупреждение от втора степен - оранжев код, за 14 области от Западна и Централна България, и от първа степен - жълт код, за останалата част от страната, за усложнена зимна обстановка, а от Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ повишиха готовността за реагиране по места заради очакваните обилни валежи и снегонавявания в страната. 

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 10:28 на 23.11.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация