site.btaПроходът „Шипка“ ще бъде затворен за транзитно преминаване за няколко часа на 19 август

Проходът „Шипка“ ще бъде затворен за транзитно преминаване за няколко часа на 19 август
Проходът „Шипка“ ще бъде затворен за транзитно преминаване за няколко часа на 19 август
Снимка: Ралица Стефанова/БТА (архив)

Във връзка с организацията на Националните чествания по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея, проходът „Шипка“ ще бъде затворен за транзитно преминаване на 19 август от 9:00 до 15:00 часа. Това съобщиха за БТА организаторите от Областна администрация – Габрово. 

Осигурен е обходен маршрут за желаещите да прекосят Стара планина. За пътуващите от Северна към Южна България това е пътят от Русе и Велико Търново, през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково, за Казанлък, Стара Загора и Бургас, а за пътуващите от Южна към Северна България - към Велико Търново и Русе през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец.

През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт, допълват организаторите. 

Във връзка с тържествената заря-проверка в петък, 18 август, от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Габрово съобщиха за БТА, че автобусите от редовните линии на градския транспорт ще преминават през спирката на площад „Възраждане“ до 20:00 ч., а след това ще бъдат пренасочени по ул. „Юрий Венелин“. 

За времето от 16:00 до 18:00 ч. по бул. „Васил Априлов“ ще се организира еднопосочно движение в участъка от пресечката с ул. „Лазар Донков“ до кръстовището с ул. „Райчо Каролев“, с посока на движение от площад „Възраждане“ към Централна поща. 

Движението на автомобили по бул. „Васил Априлов“, в участъка от пресечката с ул. „Възраждане“ до кръстовището с ул. „Райчо Каролев“, ще бъде ограничено от 18:00 ч. до приключване на събитието, допълват организаторите. 

/АБ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:30 на 18.05.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация