site.btaАграрен университет-Пловдив започна активна работа по проекта за „зелено“ европейско висше училище

Аграрен университет-Пловдив започна активна работа по проекта за „зелено“ европейско висше училище
Аграрен университет-Пловдив започна активна работа по проекта за „зелено“ европейско висше училище
Пресфото БТА, снимка: Ирина Шопова

С разпределение на основните задачи между екипа и обсъждане на плана за работа в парижкия институт Sup'Biotech започна активна по проект UNIgreen Alliance - европейска университетска мрежа, финансиран по програма Еразъм плюс (Erasmus +).  Това съобщиха от Аграрен университет - Пловдив, който е сред осемте партниращи си висши училища. Алиансът е първият в Европа проект за „зелен“ европейски университет по агрономически, биотехнологични и естествени науки.

В срещата участва ректорът на Аграрен университет- Пловдив проф. д-р Христина Янчева. По думите й мрежата UNIgreen има за цел да насърчи сътрудничеството в образованието, научните изследвания и иновациите, както и да подобри процесите и разпространението на знания в областта на агрономическите, биотехнологични и природни науки. Една от целите му е да работи за икономика, опазваща климата и ресурсите.

Партньори в проекта са:  Университет в Алмерия, Испания, Аграрен университет- Пловдив, Аграрен университет на Исландия, Политехнически Институт в Коимбра, Португалия, Институт по биотехнологии Sup’Biotech - Париж, Франция, Университет UNIMORE – Модена, Италия, Варшавски университет по естествени науки – Полша,  Институт HEPL- Лиеж, Белгия. 

Преподавателите от партньорските университети ще могат да работят по интердисциплинарни международни проучвания и проекти. Студентите ще имат възможност да се обучават по програми, разработени колективно от партньорските организации, да участват на живо или виртуално в процес на обучение, да обогатяват чуждоезиковите си умения и да повишават нивото си на професионална квалификация.

/ТС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:41 на 03.02.2023 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация