site.btaМайстори чевермеджии от три държави ще показват тънкостите на пушеното чеверме на земляческата среща "Момчилград винаги в сърцето ми"

Майстори чевермеджии от три държави ще показват тънкостите на пушеното чеверме на земляческата среща "Момчилград винаги в сърцето ми"
Майстори чевермеджии от три държави ще показват тънкостите на пушеното чеверме на земляческата среща "Момчилград винаги в сърцето ми"

Майстори чевермеджии от България, Турция и Гърция в продължение на два дни ще демонстрират в Момчилград как се приготвя чеверме на тел, наричано още опушено чеверме. Това посочиха от общинската администрация в родопския град.

От там уточниха, че кулинарното предизвикателство ще се случи в рамките на международната среща на момчилградчани "Момчилград винаги в сърцето ми", в периода 25-30 юли. 

"Разликата от традиционното чеверме е, че то не се върти над жарта, а се поставя вертикално до нея, разпънато на телена мрежа. Различен е и методът на предварителната обработка на месото, която изисква значително повече време от традиционната. Характерното е, че месото се осолява, след което се замразява, преди термичната му обработка", обясниха за БТА от администрацията.

За дни на опушеното чеверме са определени 29 и 30 юли. Всеки желаещ ще може да наблюдава демонстрациите и да опита печено агнешко месо след 10 ч. в района на бившето кино в Момчилград, допълват още от общинската администрация.

/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 02:16 на 11.08.2022 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация