site.btaРазград отново се превръща в панаирен и фестивален център

BOBSTH 13:37:00 18-07-2013
RM1337BO.022
Разград - кисело мляко - панаир

Разград отново се превръща в
панаирен и фестивален център


Разград, 18 юли /Садет Кърова, БТА/
От 24 до 26 юли в Разград ще се проведе дванадесетото издание
на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и
художествени занаяти, съобщи Цветана Бенонова, директор на
Дирекция "Култура и туризъм" в общината.
В рамките на панаира отново са предвидени конкурси,
презентации, фолклорно кулинарно шоу и различни дегустации.
Фестивалът включва изложение на майстори на художествени занаяти
от цялата страна и чужбина, обучение "Първи стъпки в занаята",
което завършва с изложба на изработените от учениците
произведения, конкурси, концерти на фолклорни състави, дефилета
и др.
За тридневните празници се очакват официални гости от
побратимените на Разград градове Орел, Сомбатхей, Ескишехир,
Бистрица и Болград.
Близо 100 занаятчии от страната и чужбина ще участват в
традиционното изложение на художествени занаяти, а тайните на
занаятчийството в инициативата "Първи стъпки в занаята" ще
придобият 60 деца.
Три дни Разград ще бъде една голяма фестивална сцена. В
дефилетата и концертите, които се провеждат всеки ден, ще се
включат десет художествени колективи от Италия, Аржентина,
Турция, Русия, Бразилия, Индия, Колумбия, Чили, Венецуела и
Салвадор.
Официалното откриване на Панаира на киселото мляко и Фестивала
на народните традиции и художествените занаяти ще бъде на 24 юли
от 11.30 часа пред Общинския културен център.
Първият ден по традиция ще се проведе конкурсът за избор на
Кралица на панаира. Според регламента на конкурса, в продължение
на три дни возена на файтон победителката ще води дефилетата на
фолклорните състави, които вечер ще изнасят концерти на площад
"Момина чешма".



/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 19:20 на 19.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация