site.btaОбщина Стара Загора организира обществено обсъждане за бъдещето предназначение на ресторант "Аязмото"

BOBSTH 12:52:00 25-11-2013
NZ1251BO.003
Стара Загора - община

Община Стара Загора организира обществено
обсъждане за бъдещето предназначение
на ресторант "Аязмото"


Стара Загора, 25 ноември /Румяна Лечева, БТА/
Обществено обсъждане за бъдещото предназначение на бившия
ресторант "Аязмото" ще се състои днес от 17.00 ч. в зала "П. Р.
Славейков" в Община Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра
на Общината.
Община Стара Загора успя да възстанови през тази година
собствеността си върху емблематичния за жителите на града
ресторант на върха на парка "М. М. Кусев" /"Аязмото"/. Сградата
преди повече от десет години беше продадена от "Балкантурист" на
частно лице, за 288 хил. лева.
"Това е една борба, която водят няколко поредни кметове на
Стара Загора", заяви по този повод сегашният градоначалник Живко
Тодоров.
Идеята на кмета е, чрез най-широко обсъждане и допитване до
гражданите да бъде взето решението за бъдещето на обекта. "Едно
е сигурно, че той няма да бъде продаван, отдаван под наем, или
използван за частни цели", заяви кметът. "Хората ще кажат дали
искат детски площадки, сцени на открито или нещо друго. Ще
поканим архитектите в града, общински съветници, бизнеса,
младите хора, неправителствения сектор, ще се постараем той да
бъде максимално достъпен за хората, защото е купен с обществени
средства", добави Живко Тодоров. Според него целта е да се
избере най-доброто за града и същевременно да е по възможностите
на общината.
С постановление за възлагане на недвижим имот, влязло в сила
от 25.06.2013 г., частен съдебен изпълнител възложи на Община
Стара Загора ресторант "Аязмото" със застроена площ 834 кв. м и
разгъната застроена площ от 2086 кв.м., заедно с прилежащото на
обекта за стопанска дейност съответно право на строеж върху
общинското място, върху което е построен ресторанта.

/НЗ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 09:29 на 29.07.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация