site.btaМеждународната кулинарна академия в Добрич получи акредитация от Американската кулинарна федерация
BOBSTH 13:12:00 25-02-2014
NZ1311BO.038
Добрич - Кулинарна академия - акредитация
Международната кулинарна академия
в Добрич получи акредитация
от Американската кулинарна федерация
Добрич, 25 февруари /Юлияна Христова, БТА/
Международната кулинарна академия в Добрич получи
акредитация от Американската кулинарна федерация /ACF/, съобщиха
от учебното заведение.
Академията е едва вторият кулинарен институт в Европа,
признат от ACF, поясни директорът на училището Мария Полименова.
По думите й вместо първоначална акредитация за три години,
каквато обичайно вземат учебни заведения извън САЩ,
Международната академия е удостоена за срок пет години.
Акредитацията от АCF, която е лидер в кулинарната индустрия, е
признание за стандарта на професионално обучение в
Международната академия.
В Кулинарната академия в Добрич се обучават 140 студенти от
18 държави, посочват от училището. Интернационален екип от
преподаватели води двегодишна програма по кулинарни изкуства на
английски език. Студентите стажуват във висококласни хотели и
ресторанти в Европа, Близкия изток, Южна Африка и САЩ.
Учебното заведение отвори врати през 2008 година с
подкрепата на холандското правителство. Училището за подготовка
на кадри в туризма разполага с кулинарен театър, учебен
ресторант, изба за дегустация на вина, специализирана
библиотека.
/НЗ/
NZ1311BO.038
Добрич - Кулинарна академия - акредитация
Международната кулинарна академия
в Добрич получи акредитация
от Американската кулинарна федерация
Добрич, 25 февруари /Юлияна Христова, БТА/
Международната кулинарна академия в Добрич получи
акредитация от Американската кулинарна федерация /ACF/, съобщиха
от учебното заведение.
Академията е едва вторият кулинарен институт в Европа,
признат от ACF, поясни директорът на училището Мария Полименова.
По думите й вместо първоначална акредитация за три години,
каквато обичайно вземат учебни заведения извън САЩ,
Международната академия е удостоена за срок пет години.
Акредитацията от АCF, която е лидер в кулинарната индустрия, е
признание за стандарта на професионално обучение в
Международната академия.
В Кулинарната академия в Добрич се обучават 140 студенти от
18 държави, посочват от училището. Интернационален екип от
преподаватели води двегодишна програма по кулинарни изкуства на
английски език. Студентите стажуват във висококласни хотели и
ресторанти в Европа, Близкия изток, Южна Африка и САЩ.
Учебното заведение отвори врати през 2008 година с
подкрепата на холандското правителство. Училището за подготовка
на кадри в туризма разполага с кулинарен театър, учебен
ресторант, изба за дегустация на вина, специализирана
библиотека.
/НЗ/
news.modal.header
news.modal.text