site.btaВ Плевен и региона се подготвят за новата учебна година 116 училища - закриват се едно държавно училище и едно общинско

BOBSTH 10:46:30 15-08-2014
MM1045BO.002
Плевен - училища - подготовка - нови специалности

В Плевен и региона се подготвят за новата учебна година 116
училища - закриват се едно държавно училище и едно общинско


Плевен, 15 август /Малин Решовски, БТА/
В Плевен и региона се подготвят за новата учебна година
116 училища - закриват се едно държавно училище и едно общинско.
Това съобщи за БТА Албена Тотева - началник на Регионалния
инспекторат по образованието.
Със заповед на министъра на образоването и науката в Долни
Дъбник се закрива Професионалната гимназия по добив на полезни
изкопаеми и газоснабдяване "Проф. Георги Златарски", а в село
Староселци се закрива основно училище "Христо Ботев" по решение
на община Искър.
Тотева посочи, че в Плевен и областта освен съществуващите
досега учебни паралелки са сформирани шест нови по специалности
към които са проявили интерес учениците със завършено основно
образование. За първи път ще се учи "Агроекология" в гимназията
по селско стопанство в Долни Дъбник. В плевенската гимназия
"Интелект" е сформирана паралелка "Малък и среден бизнес". В
гимназията по облекло и текстил ще се учат по специалността
"Организация и технология на фризьорските услуги". В гимназията
по електроника и химични технологии ще се изучава "Технология на
хомеопатичните и фитопродукти, а в гимназията по подемна
строителна и техника - "Логистика на транспортните услуги".
Формирана е една паралелка с прием след 7 клас в гимназията по
механоелектротехника - "Графичен дизайн".
Не е имало интерес от учениците за четири предложени
специалности от училищата - "Търговски представител",
"Електронна търговия", "Организация и технология на козметичните
услуги, "Икономист" и "Газов техник", каза Албена Тотева. По
думите й всички училища в областта ще посрещнат напълно
подготвени новата учебна година.


/МР/

/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 01:18 на 12.10.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация