site.btaЗапочна набирането на творби за Втория национален ученически журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград

BOBSTH 12:11:01 03-11-2014
RM1213BO.025
Разград - конкурс - ученици

Започна набирането на творби за
Втория национален ученически журналистически
конкурс "Григор Попов" в Разград


Разград, 3 ноември /Садет Кърова, БТА/
Започна набирането на творби за Втория национален ученически
журналистически конкурс "Григор Попов" в Разград, съобщиха от
общинската администрация. Организатори на проявата са община
Разград, Центърът за ученическо техническо и научно творчество
/ЦТНТ/ и Общинско радио.
Събитието е посветено на 135-годишнината от рождението на
Григор Попов, 125-годишнината от началото на разградския
периодичен печат, на 24 май - Деня на славянската писменост и
култура и на 1 ноември - Деня на народните будители.
В конкурса могат да участват ученици от цялата страна от втори
до 12 клас. Темите, по които ще творят са две - "Личности и
събития, допринесли за развитието на културата и образованието в
родния край" и "Добрата новина". Основните раздели на конкурса
са също два - публицистични материали за вестник и
радиожурналистика.
Учениците могат да участват с неограничен брой материали -
интервюта, статии, репортажи, журналистически есета, уточняват
организаторите.
Получените творби ще бъдат класирани от жури от местни
журналисти до 8 май 2015 година, а организаторите ще уведомят
класираните автори и колективи до 15 май. Церемонията по
награждаването ще се състои на 20 май.
Участниците могат да се предадат творбите си лично или да ги
изпратят по пощата на адреса на Центъра за ученическо и научно
творчество или на електронната поща на центъра.
В Първия национален ученически журналистически конкурс на името
на видния разградски будител, театрал, революционер и журналист
Григор Попов участваха 68 млади журналисти от страната,
припомнят организаторите.


/РУМ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 06:23 на 14.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация