site.btaДевет непрофесионални отбора мерят сили в кулинарното състезание "На върха на ножа" в Русе

BOBSTH 12:12:30 08-11-2014
MM1213BO.008
Русе - състезание - кулинарно

Девет непрофесионални отбора
мерят сили в кулинарното състезание
"На върха на ножа" в Русе


Русе, 8 ноември /Мартин Пенев, БТА/
Девет непрофесионални отбора мерят сили в кулинарното
състезание "На върха на ножа", което се организира днес в Русе.
Това съобщи председателят на Клуба на професионалните готвачи в
Русе шеф-готвач Ивайло Димитров, който е основен организатор на
събитието.
Във всеки отбор има участник от професионалната
гимназията по туризъм в града и непрофесионален готвач от
различни институции - от областната и общинската администрации,
Русенския исторически музей, библиотеката, НОИ, Регионалния
инспекторат по образование и Русенския университет.
"Участниците са подготвени добре и използват
професионални техники, което ме радва. Набляга се на пилешкото
месо и на сезонни зеленчуци - като картофи и корени от целина",
обясни Димитров.
Във втория и в третия кръг се очакват да бъдат
представени много интересни рецепти - вариации на паеля, погачи
и царевичен хляб. Ще се готви и свинско със сливи.
Състезанието протича в кухнята на известен русенски
ресторант, като с помощта на камери уменията на готвачите се
излъчват на екрани в залите на заведението. Участниците имат час
и половина, за да приготвят основното ястие в две еднакви
порции. Едната ще бъде за дегустация от журито, а другата - ще
бъде подредена в кулинарна изложба.
След края на състезанието участниците ще получат
сертификати, а първите три отбора и грамоти. Непрофесионалните
готвачи ще имат и възможността да направят свои ястия в различни
русенски заведения.


/ММ/

news.modal.header

news.modal.text

Към 12:14 на 14.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация