site.btaНа 60 сигнала за произшествия от обилните валежи са реагирали вчера пожарните екипи в област Кърджали

BOBSTH 12:43:00 02-02-2015
IS1243BO.013
Кърджали - валежи - обстановка

На 60 сигнала за произшествия от
обилните валежи са реагирали вчера пожарните екипи в област
Кърджали


Кърджали, 2 февруари /Валентина Стоева, БТА/
На 60 сигнала за аварийни ситуации, свързани с проливните
валежи в област Кърджали, са реагирали вчера служители на
"Пожарна безопасност и защита на населението", съобщават от ОД
на МВР.
За последните три дни подадените сигнали за произшествия са
били 94. След преливането на микроязовир са евакуирани
селскостопански животни. Няма пострадали хора. Сигналите за
отводняване на обекти са 29. Огнеборците са отстранявали паднали
дървета по пътните платна, реагирали са на сигнали за скъсани
електропроводници, отстранявали са опасни предмети от сгради и
са изтегляли закъсали автомобили.
След отчетените количества на валежите в областта от над 200
литра на квадратен метър в събота срещу неделя, през изминалото
денонощие измерените стойности в региона са между 13 и 60 литра
на квадратен метър, съобщиха от Областния кризисен щаб. Към
момента в област Кърджали няма затворени републикански и
общински пътища. Непроходим остава пътят Китница - Русалско,
община Ардино, заради залят мост. Невъзможно е преминаването на
МПС към джебелското село Софийци, където вчера придошлата река
остави без връзка 150 жители. Отсечката Крумовград - Студен
кладенец - Хасково в района на село Студен кладенец остава
затворена, заради пропадане.
В отделни участъци в региона са въведени ограничения за
движение заради активизирали се от валежите свлачища, отнесена
пътна настилка и заливания. Продължава започналото вчера
контролирано изпускане на язовирите от каскада "Арда" - яз.
"Кърджали" и яз. "Студен кладенец". Въпреки високия приток,
котата на двата водоема е под преливния ръб, уточняват от
Областния кризисен щаб.


/ИС/

news.modal.header

news.modal.text

Към 03:16 на 18.08.2024 Новините от днес

Тази интернет страница използва бисквитки (cookies). Като приемете бисквитките, можете да се възползвате от оптималното поведение на интернет страницата.

Приемане Повече информация